Üzleti tippek

Kedvezményes repülőjegyek – Irány Prága, Párizs, Stuttgart!

Aki a közeljövőben Prágába, Párizsba vagy Stuttgartba készül célszerű ezen a héten beszereznie repülőjegyét: most kedvezményes, 39.900 forintos áron vásárolhat jegyet e három városba. Összeállításunkból az is kiderül, miért érdemes most e városokba utazni.

A “Vedd és Huss!” akció keretében minden héten három különböző városba a Malév 39.900 forintos akciós áron kínál utazási lehetőséget. Az akciós ár a repülőtéri adókat és illetékeket nem tartalmazza. A repülőjegyet vásárláskor kell fizetni, és az utazást még az aktuális akció hetében meg kell kezdeni.



Miért érdemes most Prágába utaznia?

•  Június-júliusban rendezi meg a város harmadszorra a 16-18. század hangulatát megidéző zeneifesztivált. Híres cseh és külföldi előadók adnak ízelítőt a reneszánsz és a barokk korszak zenéiből, táncaiból. Különleges csemegének ígérkezik Mozart Don Giovanni operája és Antonio Caldara La Contesa de’Numi (Az istenek viszálya) című műve. Részletes program és jegyinformációk >>

• Július 5-e és augusztus 24-e között rendezi meg Prága az ötödik nemzetközi orgonafesztivált: a programon többek között Bach, Liszt, Ropek, Pierne, Gigout. Részletes program és további komolyzenei koncertek júliusban>>

Kedvezményes repülőjegyek – Irány Prága, Párizs, Stuttgart! 1• Prága kiemelkedően gazdag jazz zenében, számos bár, klub és éttereme várja élő jazz zenével az érdeklődőket. Az Agartha Jazz Center, a Jazzboat , a Jazz Club “U Stare Pani”, a Metropolitan Jazz Club , a Music Club “U Maleho Glena”, az Ungelt Jazz’n’ Blues Club, a Club Restaurant Carioca , a Batalion Music Club , és a Malostranska Beseda e havi részletes programja >>

• A színház iránt érdeklődők is kedvükre válogathatnak a műsorokban: a várban Shakespeare műveivel várják az érdeklődöket ( részletes program ), a Bábszínházban Mozart Don Giovannije kerül előadásra.
Aki nem látta a Don Giovanni-t, soha nem járt Prágában – vallják a Mozart fesztivál szervezői. Különlegességnek ígérkeznek a Képzelet színház előadásai: a színház a nonverbális előadásmód jegyében ötvözi a pantomint, az árnyékszínházat és a modern tácszínházat. Július havi programjuk >>

• A népzene, néptánc iránt érdeklődők is megtalálják számításukat Prágában: idén 13. alkalommal rendezik meg a Folkfesztivált, amely keretében cseh és szlovák tradicionális zenét játszó és táncot járó csoportok előadását élvezhetik estéről estére a nézők, egészen szeptember közepéig.

Kedvezményes repülőjegyek – Irány Prága, Párizs, Stuttgart! 2Miért Stuttgart?

Baden-Württemberg félmilliós fővárosa évszaktól függetlenül is kellemes hely: a völgyben fekvő dél-német város az egyik legszebb fekvésű város az országban.

Csupa zöld: erdők, parkok, szőlők és kertek övezik, szinte az óvárosig lenyúlanak. Stuttgart és a környék közel 20 százaléka természetvédelmi körzet.

Híresek termálvízei – 19 forrás található a városban -, a Wilhelma növény- és állatkert Európa egyik legszebb állatkertje. További vonzereje a Fekete erdő és az Alpok közelsége. Franciaország, Svájc és Ausztria 2-3 óra autózással elérhető.



Július 6- szeptember 15. között megrendezésre kerülő Ludwigsburg Palotafesztivál keretében koncertek, opera, színház és táncszínház előadásokkal várják a kultúra iránt érdeklődöket. Július 13-án lesz Richard Wagner Rienzi című oprájának premierje a Stuttgarti Állami Operaházban. Július 12-14-én a jazzkedvelőket, 19-21-e között pedig a modern építészet iránt érdeklődöket várják. Jelenleg (június 28 – július 3) zajlik a 9. Baden – Württembergi gyermek- és ifjúsági színházfesztivál. A park- és virágkiállítás egészen október elejéig várja a gyönyörködni vágyókat.

Kedvezményes repülőjegyek – Irány Prága, Párizs, Stuttgart! 3Miért Párizs?

Ha Franciaország, akkor Párizs. Hogy csak a kötelező látnivalókat említsük: Szajna part, Louvre, Picasso Múzeum, Diadalív, Eiffel-torony , Notre-Dame és a Montmartre. Emellett érdemes felkeresni a Varázslat Múzeumát: régi bűvészeszközöket, trükkös dobozokat, falról leeső képet és sok-sok elvarázsolt tárgyat, meghökkentő bűvészbemutatót láthatunk. A múzeumhoz egy bűvészbolt is tartozik.



Ha már Párizsban járunk vétek elmenni a Rodin Múzeum mellett: ha esetleg nem vagyunk a szobrászat rajongói már a gyönyörű kertje miatt érdemes elsétálni arra. Kevés ismertebb temető van a világon, mint a Pere-Lachaise temető. Itt található többek között Moliere, Chopin, Balzac, Apollinaire, Oscar Wilde, Marcel Proust és Edith Piaf sírját, de a legtöbben Jim Morrison sírhelyéhez zarándokolnak el.

És persze közeleg július 14, a franciák nagy nemzeti ünnepe. Ez alkalomból érdemes elsétálni a Bastille felé is, de amúgy az ünnepen az egész város önfeledten ünnepel majd. A párizsi turistainformáció honlapjáról a városban zajló aktuális kulturális rendezvényekről is tájékozódhatunk. A http://www.paris-touristoffice.com link rendszerint működik, az utóbbi néhány napban, azonban átmenetileg rakoncátlankodik. Érdemes néha-néha megpróbálkozni vele, mert egyébként rendkívül informatív a szájt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik