Pénzügy

Izgalmas nap lehet ma a tőzsdén

Elemzők szerint a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön a gyorsjelentésekre figyelnek a befektetők, és az eddig nyilvánosságra hozott kedvező eredmények pozitívan hathatnak a kereskedésre.

Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint izgalmas nap előtt áll a magyar piac, hiszen a négy blue chip közül kettő is jelentett a piacnyitás előtt. A Magyar Telekom eredményei minden várakozást felülmúltak, ennek ellenére a Telekom nem emelte meg éves célkitűzéseit. Véleménye szerint a Telekom a közelgő frekvencia aukciókra tartalékol, valamint a DIGI érkezésével szorosabb piaci versenyre számít.

A Richter is erős eredményeket tett közzé, különösen az üzemi eredmény és az adózott eredmény esetében. A Richter-jelentés további pozitívuma, hogy az üzemi eredményhányad az első kilenc hónapos időszakban és a harmadik negyedévben is rendre meghaladta a menedzsment várakozását – mutatott rá az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője.

Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a magyar tőzsde pozitívan nyithat, miután a befektetők a gyorsjelentésekre figyelnek. Hozzátette, az OTP pénteken teszi közzé eredménybeszámolóját, az európai határidős piacok egyelőre érdemi elmozdulást nem mutatnak.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 313,07 pontos, 0,79 százalékos emelkedéssel, 40 122,07 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 18,8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest. A Mol 70 forinttal, 2,17 százalékkal 3290 forintra erősödött, 2,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 5 forinttal, 0,05 százalékkal 10 450 forintra csökkent, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 479 forintot ért, forgalma 581,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,44 százalékkal 6853 forintra esett, forgalmuk 1,3 milliárd forintot ért el.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik