Pénzügy

Szerdán több rendőrt láthat bank- és postafiókok közelében

Modellezik, mit kell tenni egy rendkívüli helyzetben, hogy az emberek készpénzhez jussanak.

A Magyar Nemzeti Bank november 8-án a Készenléti Rendőrséggel, a készpénzellátás szempontjából kiemelt jelentőségű kereskedelmi bankokkal és a Magyar Posta Zrt.-vel együttműködve

készpénzszállítási üzletmenet-folytonossági tesztet hajt végre.

A tesztelésnél az MNB azt modellezi, hogy egy rendkívüli helyzetben, mit kell tenni a lakossági készpénzellátás biztosításához.

E rendszeresen, több évente ismétlődő gyakorlat végrehajtása alkalmával az állampolgárok egyes budapesti és nagyobb vidéki városokban levő bank- és postafiókok környezetében november 8-án a szokásosnál több, a tesztelésekben résztvevő rendőr jelenlétét tapasztalhatják.

A teszt az érintett bank- és postafiókokban csak néhány percig tart, az ügymenetet nem zavarja meg. Az adott fiókokban az ügyfelek kiszolgálása folyamatosan, a megszokott rendben történik – közölte az MNB.

Korábban a G7 írt arról, hogy az egész magyar készpénzforgalom felett kormányközeli cégek veszik át az irányítást, így akár Magyarország összes kiskereskedelmi cégének, bankjának és ATM-jének készpénzforgalmát megismerhetik a kormányközeli üzleti körök. A magyar készpénz-szállítási piac nagyon fontos a gazdaság vérkeringését tekintve, ráadásul rengeteg érzékeny adat kerülhet a pénzfeldolgozókhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik