Pénzügy

Kétmilliárd forintot takarítottunk meg már az ingyenes közműcsatlakozáson

csatornafedel(960x640).jpg (csatornafedél, )
csatornafedel(960x640).jpg (csatornafedél, )

Két hónap alatt összesen mintegy 2 milliárd forintot takarítottak meg a családok, illetve a kis- és középvállalkozások azzal, hogy július 1-jétől díjmentessé váltak a gáz, a villany, az ivóvíz és a csatornabekötések – közölte Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Felidézte, hogy a kormány átfogó programot indított, amelynek első lépéseként díjmentessé tették a közműcsatlakozásokat, szeptember 1-jétől pedig már nem csak az elosztó társaságok, hanem vállalkozók széles köre végezheti a csatlakozások kiépítését.

A helyettes államtitkár kiemelte, a villanyszerelők és vízszerelők nyilvántartása a vártnál hamarabb tudott elindulni. Felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is várják a vállalkozók jelentkezését. A naponta frissülő névjegyzékben a fogyasztók már kereshetnek szakembereket – jelezte.

A 24.hu megnézte, a cikk megjelenésekor alig több mint 30 vállalkozás szerepelt a villanyszerelők nyilvántartásában és nem egy olyan megye volt, ahonnan még senki nem regisztrált. A vízszerelők jegyzéke pedig teljesen üres volt. 

A “Könnyű közmű” program fő célkitűzése, hogy a közműcsatlakozások gyorsabbak, olcsóbbak, egyszerűbbek legyenek és a szolgáltatás színvonala emelkedjen – hangsúlyozta Bartal Tamás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik