Pénzügy

Milliárdokat nem vettek fel a magyar lottónyertesek

A fel nem vett nyeremény összege évről évre milliárdos tétel.

Tavaly 1,16 milliárd, tavalyelőtt 1,9, 2014-ben 1,47 milliárd forint volt a fel nem vett összeg – írja a Szerencsejáték Zrt. adatai alapján a Világgazdaság.

Az ötös lottónál néhány éve 430 millió forintért nem jelentkezett egy nyertes, a hatos lottón pedig 2000-ben 214 millió forintos főnyereményét nem vette fel egy játékos.

A cégnél külön szabályozás vonatkozik ezekre az esetekre: ha nem jelentkeznek a nyereményért, akkor az át nem vett összegek alapjából el kell különíteni egy alapot, melynek nyeremények céljára történő felhasználását az állami adóhatóságnak külön be kell jelenteni.

E pénz fedezheti a különsorsolások nyereményeit, legyen az tárgy-, pénznyeremény vagy a számhúzók nyereménye, kiegészíthetik vele az egyes játékok nyereményalapját.

lottósorsolás (Array)
Ötöslottó – ismerős arcok a számhúzók között
Vagy tényleg vak a szerencse, vagy kiismerhető a lottóhúzás titka vagy...

Kiemelkedő bevételi forrás az állami játékszervező életében az ötös- és a hatoslottó, valamint a többi számsorsjáték: tavaly 138 milliárd forintos forgalom származott ebből a kategóriából, ami több mint harmadát adja az év teljes, 385 milliárdos árbevételének.

A héten egyébként az ötös lottó várható főnyereménye 3,015 milliárd forint. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik