Pénzügy

9000 százalékos hozamot ígér az új őrület

A BitConnect akár évi 9000 százalékos hozamot is ígér egy kereskedési robot rejtélyes algoritmusa révén, aminek a működését az égvilágon senki nem ismeri. A Portfolio.hu cikke bemutatja, miért érdemes kétszer is meggondolni, hogy higgyünk-e ennek a hihetetlenül jó ajánlatnak.

Megemlítik az OneCoint is, amiről korábban mi is írtunk:

Vigyázat, átverés! Pénzére pályáznak a piramisjátékosok
Quaestor-botrányon és Marcsikán túl azt hihetnénk, nincs több pénzlenyúlás. De ez naivitás. Él és virul például az OneCoin is, és egyik hatóságnak sem feladata, hogy a körmükre nézzen. A hiszékeny embereket pedig semmi sem védi meg.

Visszatérve a BitConnectre, amely egyébként olyan, mint egy egyszerű Bitcoin-klón, íme lényegre törően, mi az, ami kétségeket támaszthat, illetve felvetheti a piramisjáték gyanúját:

  • Irreálisan magas, napi, részben garantált hozamot ígér egy rendkívül volatilis, szabályozatlan piacon.
  • Egy “profi, titkos kereskedelmi algoritmussal működik,” amit egy apró cég rakott össze pénz és erőforrások nélkül, senki nem ismer és az összes létező kereskedési platformot lepipálja (itt írtunk egy hasonló esetről).
  • Szükséges a befektetett pénz hosszú távú lekötése (piramisjátékoknál ugyanis így lehet csak fenntartani a cash-flowt és a kifizetéseket).
  • Hatalmas jutalékokkal működő MLM-rendszer (Hívd meg a haverodat, is rajta is kereshetsz jeligére.)

A cikk szerzője szerint persze simán lehet, hogy legitim befektetésről van szó és tényleg a világ legjobb trader-robotját kapjuk készhez. De rögtön hozzá is teszi: ha ezt el is hisszük, érdemes akkor is olyan pénzzel beszállni, aminek elvesztése miatt nem sírunk, illetve elolvasni pár rendkívül hasonló, piramisjáték, illetve piramisjáték-gyanús “befektetés” történetét, valamit észben tartani: az elején az összes piramisjáték fizet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik