Pénzügy

Mészáros Lőrinc ma megint vett egy alapkezelőt

Meszaros-Lorinc(430x286)(1).jpg (mészáros lőrinc, )
Meszaros-Lorinc(430x286)(1).jpg (mészáros lőrinc, )
Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége, a Konzum Nyrt. azt közölte, hogy alapkezelője átveszi a Diófa Alapkezelő egyik ingatlanalapját.

A Konzum Befektetési Alapkezelő átveszi a 11,9 milliárd forintos nettó eszközértékű Diófa Ingatlan Befektetési Alap kezelését a Diófa Alapkezelőtől – derül ki a BÉT honlapján ma megjelentetett tájékoztatásból.

Az ingatlan alap 11,9 milliárd forintnyi vagyont kezel intézményi ügyfelek számára. A Diófa alapja a hazai ingatlanalapok között a 9. legnagyobb a kezelt vagyonát tekintve, az első három helyen az Erste és az OTP egyik ingatlanalapja áll, továbbá a szintén a Diófa által kezelt MPT Ingatlan Alap.

Az alap tulajdonában van többek között az FHB Bank Üllői úti központi épülete (Budapest, Üllői út 48.), a balatonalmádi Yacht Camping, egy összességében 6,3 hektáros, fejlesztés előtt álló terület Budakeszin, illetve egy összesen 6,4 hektáros ingatlan Balatonalmádi központjában.

Megszólalt a Diófa Alapkezelő

A Diófa Ingatlan Befektetési Alap 2009 óta áll a Diófa Alapkezelő kezelésében, befektetői köre kizárólag intézményi befektetőkből állt és áll jelenleg is, írták. Az alap fő befektetői jelezték, hogy 2017 végével kivonják vagyonukat az alapból, ezért kérésükre a Diófa alapkezelő megkezdte az alap átstrukturálását és 2017 végével történő bezárását. Ennek részeként az alap ingatlanportfóliójából például sikeresen eladásra került a Teréz körűt 62. szám alatti, belvárosi B kategóriás irodaház és néhány fejlesztési terület is. A Diófa Alapkezelő közgyűlése végül úgy döntött, hogy az alap bezárása helyett az alap alapkezelés joga kerüljön értékesítésre a Konzum Alapkezelő  Zrt. számára, mely természetesen egyeztetve lett az érintett befektetőkkel is. A Diófa Alapkezelő  Zrt. továbbra is a hazai vagyonkezelési piac meghatározó szereplője marad, jelenleg összesen 1,4 milliárd euró értékben kezel vagyont. A Diófa Ingatlan Alap átadása a Diófa Alapkezelő vagyonkezelési tevékenységét, más befektetési alapjait és működését nem érinti, írták.

Az átvevő Konzum Befektetési Alapkezelő célja, hogy növelje az alap tulajdonában lévő, hozamtermelő ingatlanok arányát, illetve hogy a turisztikai célú befektetéseket (elsősorban szállodák, kempingek akvizícióját) helyezze az alap működésének középpontjába. Ennek egyik lépéseként az alap tulajdonában lévő balatonalmádi Yacht Camping üzemeltetését a Balatontourist veheti át a jövő nyári szezontól.

meszaros-lorinc(210x140).jpg (Array)
Négycsillagos szuperszállodát vett Mészáros Lőrinc
A tranzakció értéke 13 millió 400 ezer euró, ami 4 milliárd forintnál is több.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik