Pénzügy

Mennyit kapnak a diákmunkások a Tescóban, Lidlben, Aldiban?

diakmunka(210x140).jpg (Array)
diakmunka(210x140).jpg (Array)

Igencsak szórnak a diákmunkások fizetései az áruházláncoknál, régiótól és munkakörtől függően – derül ki a Pénzcentrum összeállításából. A láncok többnyire árufeltöltő, csomagoló és különböző kisegítő pozíciókra keresnek diákokat.

Tesco

A Tescós álláshirdetések alapján a bruttó órabérek 849-1549 forint között mozognak, a pénztárosok valamivel többet kapnak, és jár éjszakai és vasárnapi pótlék is. Emellett júniustól augusztus elejéig több áruházban diákok végzik éjszaka a leltározást, amiért bruttó 1150 forintot fizetnek nekik, és a nem budapesti helyszínekre busszal viszik őket, és az utazás időtartamára is jár fizetés, a nappali bér 50 százaléka, kb. 500 forint). A hirdetés szerint egy-egy leltár 5-7 órát vesz igénybe.

Lidl

A Lidl régiónként más bért kínál a diákoknak. Siófokon, Fonyódon, és Balatonlellén bruttó 900-1350 forintos órabérért dolgozhatnak a fiatalok, addig Kazincbarcikán, Gyöngyösön, Ráckevén, Hajdúböszörményben, Jászberényben, vagy épp Miskolcon bruttó 733-1040 forint az órabérük. A Balassagyarmaton, Esztergomban, Dunakeszin, Vácon, Szentendrén és Budapesten végzett munkáért bruttó 850-1530 forintot, a Pakson, Szerencsen, Sátoraljaújhelyen, Debrecenben, Egerben, és Nyíregyházán bruttó 800-1040 forintot kapnak. Ezekre a pozíciókra 18 és 25 év közötti hallgatókat várnak 4-8 órás műszakokban, és a tanév közben is lehet náluk munkát vállalni, és rugalmasan, az órarendhez igazított beosztás szerint lehet dolgozni.

Auchan

A francia áruházlánc árufeltöltő, csomagoló és különböző kisegítő pozíciókban alkalmaz diákokat. Az alapbér eléri a minimálbér összegét havi és óradíj esetében is.

Spar

A Spar hirdetései szerint az árufeltöltők bruttó 811-1100 forintot keresnek, a kasszások pedig bruttó 926-1200 forintot. A szorgalmi időszakban (18 éve felettieket alkalmaznak) is kínálnak munkát a diákoknak, ilyenkor – a hirdetés szerint – az órarendhez lehet igazítani a beosztást.

Penny

A Penny diákmunkás hirdetése szerint passzív és aktív nappali tagozatos hallgatókat toboroznak. Bolti kisegítőket, árufeltöltőket és kasszásokat is keresnek, és ezért bruttó 749-1314 forintos órabért fizetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik