Pénzügy

Egy 400 millió forintos budai villa a legdrágábban eladott ingatlan idén

Kastély (kastély)
Kastély (kastély)

Az év első hat hónapjában magánszemélyeknek értékesített használt lakások, családi házak közül egy 400 millió forintos budai villa volt a legdrágább adásvétel – derül ki az Otthon Centrum közleményéből.

A csúcstartó a Széchenyi-hegy oldalában fekszik, az ingatlan hat szobával és panellakás alapterületű teraszokkal rendelkezik. Pest megyében az első félév során a legmagasabb összegért eladott ingatlan a Nagykovácsiban közel 170 millió forintért értékesített korszerű, megújuló energiával működő 6 szobás családi ház volt. A legdrágább ingatlan négyzetméterára 1,5 millió forint volt, ez a lakás mindössze másfél szobás és 75 millió forintért kelt el.

Újra eladó Budapest egykori főépítészének gyönyörű, zuglói villája
A villanegyed szívében álló, fák mögött rejtőző épület akár egy milliárdosból lett szuperhős menedéke is lehetne.

Az idei legkisebb lakás egy erzsébetvárosi századfordulós bérház első emeleti 10 négyzetméteres lakása volt, amiért 7 millió forintot fizetett új tulajdonosa. Az idei legkisebb lakás egy erzsébetvárosi századfordulós bérház első emeleti 10 négyzetméteres lakása volt, amiért 7 millió forintot fizetett új tulajdonosa. 5 négyzetméterrel nagyobb, de bő másfél millióval olcsóbb volt egy szegedi, udvari kislakás.

Az apró lakások csúcstartói között további három nagyon eltérő adottságú 17-18 négyzetméter alapterületű ingatlan említhető, van közöttük angyalföldi panel, VI. kerületi századfordulós bérház és az 1960-as évekből származó újpesti téglaépítésű társasházi lakás is.

(Képünk illusztráció. Fotó: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik