Pénzügy
dinnye (dinnye)

Túl olcsó a Tesco, morognak a dinnyések

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 07. 07. 10:28

Etikátlannak tartja az agrárkamara a 99 forintos dinnyeakciót, hatósági vizsgálatot kezdeményez.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felszólítja a Tesco-Global Áruházak Zrt., hogy azonnal vonja vissza a magyar termelőket megalázó akcióját. A NAK etikátlannak tartja, hogy 99 forintért árusítják a görögdinnyét, amit néhány napja még 249 forintért kínáltak.

A köztestület szerint a Tesco az irreálisan alacsony árral veszélyezteti a gazdálkodók megélhetését. Az akció csak marketing célokat szolgál, ezért nem hagyható, hogy ennek költségeit az áruházlánc a dinnyetermelőkre hárítsa.

A NAK hatósági vizsgálatot kezdeményez a beszállítókkal szembeni tisztességtelen forgalmazói magatartás, diszkriminatív árképzés, erőfölénnyel való visszaélése miatt a Tesco ellen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál.

Vizsgálják, hogy az áruházlánc piaci magatartása ellentétes-e a kamara  etikai szabályzatával. A NAK határozottan kiáll a termelők mellett akkor is, ha azok – akár a bérfejlesztésükért tüntető Tesco-dolgozókkal közösen – újra az áruházlánc üzletei elé vonulnak demonstrálni.

A Tescóval tavaly is gondjuk volt a dinnyetermelőknek, akkor teherautókról dobálták le a gyümölcsöt, tiltakozva az áruházlánc árpolitikája ellen. Akkor a cég közölte, hogy akcióban csak a korábban felvásárolt túlkészletet értékesíti, nem cél az árak letörése.

Budapest, 2016. július 27.
Földre szórt dinnye a Tesco budaörsi hipermarketje elõtt a dinnyetermelõk demonstrációján, amelyet az áruházlánc árpolitikája ellen tartottak 2016. július 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Bepipultak a Tescóra a dinnyetermelők
Teherautókról dobáltak dinnyét a termelők a budaörsi Tesco épülete elé szerdán.
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.