Pécs, 2011. április 20.
Sertésdarabolás a Pick Zrt. Húsüzem és Szalámigyár pécsi telephelyén. A sertéshúsok esetében a más élelmiszercsoportokban már végbement áremelkedés csak a következõ hetekben, illetve hónapokban várható, mivel az élõsertés árának érdemi növekedése csak az elmúlt idõszakban vált egyértelmûvé. A belföldi húsfogyasztás évek óta csökken, és ez hatással van a magyar húsipar teljesítményére. Év végére 15-20 százalékos drágulással számol a Hússzövetség.
MTI Fotó: Kálmándy Ferenc
Pénzügy

A sertésbelsőség áfája is 5 százalékra csökkenhet

24.hu
24.hu

2017. 06. 08. 12:36

Korábban a témában:

Jövőre öt százalékra csökkenhet a sertésbelsőség áfakulcsa, ha az Országgyűlés is elfogadja a parlament törvényalkotási bizottsága által csütörtökön elfogadott módosító indítványt – írta az MTI.

A bizottság a fideszes Balla György kezdeményezésére szavazta meg az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz szóban ismertetett módosító indítványt.

Balla György úgy indokolt, a már ötszázalékos áfakulcs alá tartozó sertéshús mellett célszerű ugyanebbe a körbe sorolni “a házi sertés élelmezési célra alkalmas vágási melléktermékét és belsőségét, frissen vagy fagyasztva”.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára támogatva a javaslatot közölte, az intézkedésnek kétmilliárd forintos költségvetési kihatása van.

Ide kapcsolódó mai hír, hogy a sertéshús tavalyhoz képest 15 százalékkal lett drágább, közölte a KSH:

elelmiszer-vasarlas(1)(430x286).jpg (Array)
KSH: a sertéshús 15 százalékkal drágább, mint tavaly
Beköszönt a kúszó áremelkedés kora Magyarországon.
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.