Budapest, 2017. április 21.
Matolcsy György, az MNB elnöke a Küldetések a pénz világában című tankönyv bemutatóján a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Teátrumában 2017. április 21-én. A Pénziránytű Alapítvány 7-8. évfolyamos iskolásoknak szóló, a tudatos pénzügyi tervezésre oktató tankönyvének Áder János államfő a fővédnöke.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Pénzügy

Gigantikus nyereségre tett szert tavaly az MNB

24.hu
24.hu

2017. 05. 05. 14:33

Korábban a témában:

Az MNB igazgatóságának döntése értelmében a jegybank múlt évi 54 milliárd forint nyeresége teljes egészében az eredménytartalékba kerül, amellyel az eredménytartalék teljes összege historikusan magas szintre, 160 milliárd forint fölé emelkedik – jelentette be pénteken a honlapján kiadott közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A 2013 óta töretlenül emelkedő eredménytartalék biztos fedezetet jelent az esetleg felmerülő kockázatokra, és hosszabb távon is biztosítja, hogy a költségvetésnek ne keletkezzen térítési kötelezettsége a jegybankkal szemben.

Az éves eredmény tavaly is a csökkenő kamatkiadásoknak, a pénzügyi műveleteken realizált nyereségnek és az előző években tapasztaltnál mérsékeltebb, de továbbra is jelentős árfolyameredménynek volt köszönhető.

A 2016. évi jelentős nyereség felhasználásáról  az MNB igazgatósága  április 24-én döntött. Az MNB felügyelőbizottsága pedig  május 2-án tartott, rendkívüli ülésén egyhangúan tudomásul vette a jegybank 2016. évi éves jelentéséről készített előterjesztést, az ahhoz kapcsolódó könyvvizsgálói jelentéssel együtt. Az fb szintén tárgyalta és hasonlóképpen egyhangúan elfogadta a tulajdonost képviselő nemzetgazdasági miniszter számára készített jelentést az MNB 2016. évi mérlegéről és eredménykimutatásáról.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 7.
A kormány bevándorlásról szóló plakátja a főváros VIII. kerületében, a Hungária körúton 2015. június 7-én. Több helyen megrongálták a plakátokat, ezért a Fidesz feljelentést tesz bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd, az országgyűlési képviselője felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.