Pénzügy

Tízezrével hagyják ott a magyar ügyfelek a Telenort

24.hu
24.hu

2017. 05. 04. 15:09

Korábban a témában:

Közzétette legfrissebb számait a Telenor csoport, amiből kiderült, hogy az előfizetések száma tovább csökkent, és romlott a jövedelemtermelő képességük is.

Magyarországon az egy évvel korábbihoz képest 48 ezerrel, a tavaly év végéhez képest 44 ezerrel volt alacsonyabb az előfizetések száma, mint idén március végén. 

Hosszú távú trendként az is látszik, hogy az elmúlt 8 évben 541 ezerrel csökkent a Telenornál lévő előfizetések száma Magyarországon.

Az elmúlt években a prepaid előfizetések száma esett nagyot: egy év alatt 63 ezer darab volt a csökkenés, 2008 vége óta pedig 901 ezerrel esett vissza ez a mutató. Bár az összes mobilszolgáltató a számlás előfizetések felé tereli az ügyfeleket, a prepaid előfizetések visszaesése csak ezzel nem magyarázható, vélhetően az erős verseny miatt morzsolódnak le az ügyfelek.

Nem véletlen, hogy a Telenor magyar vezetése a költségek jelentős lefaragása mellett döntött arról, hogy tömeges leépítést hajt végre a vállalat, alkalmazottainak közel tizedét bocsátja el.

A Telenor csoport profitja is romlott

A Telenor csoport árbevétele 3 százalékkal 30,5 milliárd norvég koronára csökkent az első negyedévben. Az EBITDA 1 százalékkal 11,5 milliárd koronára csökkent, az EBITDA-marzs 1 százalékponttal 39 százalékra emelkedett. A gyenge negyedéves számok miatt a Telenor árfolyama ma közel 3,5 százalékot esett.

(Portfolió)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.