Pénzügy

Nem normális, amit Mészáros Lőrinc tett, és ezt ő is tudja

A száz leggazdagabb című kiadványt előzetesen látta a polgármester is.

Szakonyi Péter a Hír TV-ben és az ATV-ben is beszélt Mészáros Lőrinc hirtelen meggazdagodásáról. A magyar gazdaságtörténetben eddig példátlan a polgármester gyarapodása – mondta a kiadványt 16 éve főszerkesztőként gondozó gazdasági újságíró. Szerinte a legtehetősebb magyarok mögött általában cégvagyon áll, és a legnagyobb hazai vagyonok nagyobb mértékben bővülnek, mint a magyar gazdaság.

Hogyha valaki kinyitja a kiadványunkat, akkor látja, hogy van ebben egy olyan ember, aki egy év alatt megötszörözte a vagyonát és most az 5. helyre lépett elő a 31.-ről. Ez normál piaci körülmények között lehetetlen, nemcsak Magyarországon, a világ bármelyik részén.

– mondta a szerkesztő a Hír Tv-ben, majd az ATV-ben hozzátette, Mészáros Lőrinc gazdagodása “szemmel szinte követhetetlen” a szakma számára is, külön csapat tekintette át azt a csaknem 100 céget, amely hozzá köthető, és a lapzárta óta persze újabb vállalkozások kerültek hozzá, ezek már csak a jövő évi kiadványba férnek bele.

Az a becslés, amit mi 120 milliárdra tettünk, ez alaphangon ennyi.

Veszélyben lehet Csányi elsősége

Több szakértővel beszélgettek, és általános vélemény, hogy Mészáros Lőrinc jó szakembereket tesz különböző vállalkozásai élére, a jelenlegi tendenciák alapján pedig az sem zárható ki, hogy jövőre még gyorsabb – ötszörös, tízszeres – lesz a felcsúti polgármester vagyongyarapodása, ami körül ugyanakkor nagyon sok az olyan kérdőjel, amelyre ők sem tudtak válaszolni.

Szakonyi Péter azt is elárulta, hogy a kiadványban szereplők 98 százaléka jóváhagyta a róla szóló szócikket, Mészáros Lőrinctől sem kaptak kritikát, ha pedig bárkinek volt valamilyen észrevétele azt elfogadták, hiszen mindenki maga ismeri legjobban saját pénzügyeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik