Pénzügy

Bekeményített a Tesco, meg is lett a gyümölcse

Kijött a Tesco Global gyorsjelentése, amely sok meglepetéssel szolgált. Többek között csökkentették az adósságállományukat, növelték a profitot és több pénzt termeltek.

A Tesco árbevétele 2011-ben tetőzött, azóta egy csökkenő trendet láthattunk. Tavaly a menedzsment azonban bekeményített, és számos költségcsökkentő intézkedéssel újra emelkedő pályára állította a vállalatot.

Ha továbbra is tartják magukat a tervhez, és sikerül közel duplájára növelni az üzemi marzsot, akkor az adózott eredmény is növekedő pályára állhat.

Kezdenek kijönni a gödörből

A Tesco legfrissebb jelentésében a 12 havi árbevétel 55,9 milliárd font volt a február 25-ével végződő pénzügyi évben, amely devizahatásoktól tisztítva 0,8 százalékkal haladta meg az előző időszak árbevételét. A devizahatásoktól tisztított üzemi eredmény 1,28 milliárd font volt, ami 24,9 százalékkal több, mint az előző időszakban. A csoportszintű üzemi eredményszint jelenleg közel két százalékos, ami nem túl erős, de jelentős javulás várható: a 2019/2020-as pénzügyi évre 3,5-4 százalékra szeretnék növelni.

(Portfólió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik