Pénzügy

Átalakul Budapest egyik legrégibb bevásárlóközpontja

Felújítják a budapesti Europarkot, a bevásárlóközpont új nevet is kap, valószínűleg Shopmark néven működik tovább, tájékoztat Gajda Péter, Kispest polgármestere.

A polgármester úgy tudja, hamarosan megváltozik az épület főbejárata előtti, úgynevezett agóra tér, és egy olyan közösségi terület jön majd létre, amely alkalmas lesz kisebb rendezvények, vásárok megtartására. Átépítik a reklámokkal túlzsúfolt főbejárati homlokzatot és az épület oldalhomlokzatát is. Az elképzelések szerint minden oldalról jól látható nagyméretű LED-fal épül majd a reklámoknak.

A tervek szerint alaposan megváltozik a bevásárlóközpont belseje is. Belsőépítészetileg, színében és formai kialakításában új arculatot kap az épület egésze. Elsősorban a lágyság, a lekerekített formai világ, azaz a barátságosság lesz a jellemző, írja Gajda Péter. A jelenlegi éttermi rész felkerülne az emeletre, a főbejárat közvetlen közelébe.

2017. január 16-án új vállalat, a Diófa Ingatlankezelő Kft. vette át az Europark Bevásárlóközpont teljes körű üzemeltetését. Az ingatlan tulajdonosa a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap, amelyet a Diófa Alapkezelő Zrt. képvisel, emlékeztet a polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik