Pénzügy

Mészáros Lőrinc összeveszhetett legfőbb szövetségesével

Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)
Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)

A Magyar Narancs közölt előzetest csütörtöki cikkéből, a közös, látható pontok láthatóak az Orbán-, illetve a Mészáros-vagyon között. Ekkor derült ki, hogy a lap információi szerint Csík összekülönbözhetett Felcsút polgármesterével.

A korábbi rendőr 90-es években a sztárnyomozó Doszpot Péterrel is dolgozott együtt, mára számos olyan céget vezet, amely a Mészáros család teljes vagy résztulajdonában van, az Opimus-csoport több cégében is szerepet kapott.

Csík érdekeltsége jelent meg először több olyan vidéki szálloda környékén, amelyet Mészáros Lőrinchez kötnek, rövid idő alatt több Mészáros-cégben igazgatósági tag vagy ügyvezető lett. A Narancs cikke szerint a felcsúti polgármester ügyleteire rálátó forrásaik állítják, ez a közeljövőben megváltozhat, ugyanis néhány hónapja a pletykák szerint elszámolási viták miatt megromolhatott Mészáros Lőrinc és Csík Zoltán viszonya. A milliárdos üzletember bizalmasát a közeljövőben fokozatosan megpróbálhatják kivonni a cégek egy részéből.

Csík Zoltánt hiába próbálta elérni a lap, nem sikerült nekik, de az tény, hogy egy cég már átkerült Mészáros Lőrinc legnagyobb építőipari vállalkozásához, a Mészáros és Mészáros Kft.-hez.

A Wellneshotel Építő Kft. ugyanis korábban Csíké vagyis a Scentrum Kft.-é volt, székhelye pedig egy budaörsi telek. A 19 ezer négyzetméteres ingatlanra bejegyzett 4,7 millió eurós, azaz 1,45 milliárd forintos jelzálog-követelés jelenleg egy bizonyos Kovik 2008 Kft. tulajdonában van, amely Csík Zoltán résztulajdonában áll.

Részletek a csütörtöki Magyar Narancsban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik