Pénzügy

Újabb bejelentés jön Mészároséktól – ismét felfüggesztették az Opimus tőzsdei kereskedését

Felfüggesztették az Opimus Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését csütörtökön 9 óra 50 perctől a tőzsdenap végéig. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közölt határozat indoklása szerint a társaság a papír árfolyamát jelentősen befolyásoló tájékoztatást fog közzétenni a nap folyamán.

Az Opimus-részvények, valamint a Konzum Nyrt. papírjainak kereskedése is szünetelt hétfőn. A társaságok hétfői tájékoztatása szerint az Opimusban 14 százalékos részvénycsomagot szerzett a Konzum PE Magántőkealap, amely nyilvános vételi ajánlattal tovább kívánja növelni befolyását a társaságban, összehangoltan eljárva a Konzum Management Kft.-vel, valamint Mészáros Lőrinccel. Mészáros Lőrinc nemrég szerzett 16,90 százalékos részesedést az Opimusban.

Jelenleg nekik van 5 százaléknál nagyobb részesedésük az Opimus Group Nyrt-ben:

  • Mészáros Lőrinc: 55,4 millió részvény, 16,9%
  • KONZUM PE Magántőkealap: 44,2 millió részvény, 14%
  • STATUS Capital Befektetési Zrt.: 26,5 millió részvény, 8,38%

Az Opimushoz került tavaly novemberben a Mediaworks lapkiadó is, amelynek 12 megyei lap van birtokában, illetve az eladás előtt hirtelen bezárta a Népszabadságot. Az akkori botrány közepette Mészáros Lőrinc tagadta, hogy köze lenne a Mediaworks megvásárlásához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik