AppleMark
Pénzügy

Semjén logikai bakikkal magyarázta a Heineken-ellenes agymenést

24.hu
24.hu

2017. 03. 16. 16:50

Egy egyértelműen nem a kommunizmushoz köthető logót próbált meg minden áron bolseviknek beállítani a miniszterelnök-helyettes. A logikát szerencsére otthon hagyta. Hirtelen a kézműves sörök is elkezdték nagyon érdekelni a kormányt.
Korábban a témában:

Elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek nevezte az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú megjelenítését Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes. Ezzel indokolta azt a törvényjavaslatot, amit Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel együtt jegyeznek. Kérdésre jelezte: a kormány kész állami támogatást nyújtani az egykori Igazi Csíki Sör gyártásához és helyzetbe hozná a kézműves söröket is.

Semjén elmondta, a javaslattal, amit jövő héten kezd tárgyalni az Országgyűlés, az önkényuralmi jelképek tilalmát kiterjesztik majd a kereskedelmi célú termékekre is. Szerinte Európának ezen a részén a magyarság megszenvedte mind a náci, mind a bolsevik rémuralmat, ezért jogos, hogy gazdasági haszonszerzés céljából ne lehessen ilyen jelképeket felhasználni.

Semjén a törvényjavaslatot “absztrakt erkölcsi megfontolással” indokolta, ugyanakkor kérdésre nem cáfolta, hogy összefüggés van a Heineken cégérével és az Igazi Csíki Sör forgalmazásának akadályozásával.

Arra nem adott választ, miért épp 2017-ben vették mindezt észre, holott a kifogásolt márkajelzések évtizedek óta ilyenek.

Megjegyezte, a Heineken logójában vörös csillag szerepel, ami nyilvánvaló politikai tartalom (több helyen is olvasható, hogy ez nem igaz, a jel sörön való használata régebbi, mint a vörös csillag bolsevikok általi igénybevétele). Felidézte, hogy 1951-ben a vörös csillagot levették a sörről, majd 1991-ben a Szovjetunió megszűnése után visszatették.

Semjén szerint Magyarországon emberek millióit nyomorították meg ennek a jelképnek a jegyében, ezért ezt nem fogják engedni. A miniszterelnök-helyettes azt ajánlotta a hollandoknak, gondolják végig,

mit szólnának ahhoz, ha megjelenne egy olyan sör Hollandiában, amin horogkereszt lenne.

Kitért arra is, hogy a kormány a jövőben kész állami támogatást nyújtani majd az Igazi Csíki Sör gyártásához és a kézműves sörök előállításához. Ha a törvényjavaslatot elfogadja az Országgyűlés, hatályba lép, akkor ha ilyen jellegű bejelentés érkezik a lakosságtól, az arra hivatott szerv dönteni fog, lehet-e forgalmazni a Heineken vörös csillagú logóval ellátott söreit. Semjén jelezte, a törvényjavaslatban annyi engedmény szerepel, hogy indokolt esetben a kormány felmentést adhat.

(MTI alapján)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Armed Catalan policemen, known as Mosso d'Esquadra pass by the FC Barcelona logo with a black ribbon and a message reading "We are all Barcelona" before the Spanish league footbal match FC Barcelona vs Real Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 20, 2017.
Security barriers were put up at the entrances of the Camp Nou to stop vehicles after a deadly jihadist attack three days ago. An outcry has erupted on social media and in the press about the absence of bollards -- short, concrete posts to stop vehicles from driving onto sidewalks, with some people even demanding the  mayor's resignation for ignoring police recommendations for such preventive barriers. Drivers have ploughed on August 17, 2017 into pedestrians in two quick-succession, separate attacks in Barcelona and another popular Spanish seaside city, leaving 14 people dead and injuring more than 100 others / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.