Pénzügy

Józsi mindenféle mesékkel csalt ki pénzt

üres pénztárca (pénztárca, )
üres pénztárca (pénztárca, )

Fél év alatt országszerte tucatnyi esetben maradt adósa magánembereknek, illetve távozott szállodákból fizetés nélkül az a férfi, aki ellen a csalások miatt Keszthelyen emeltek vádat – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.
Pirger Csaba közlése szerint Sz. József Zsolt bejelentett munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, amikor tavaly január és július között elkövette a csalássorozatot.

Nem fizetett a szállodákban

A 12 vádpontot felsorakoztató vádirat szerint múlt év januárjában egy hévízi szállodában kifizette ugyan az első éjszaka 16 ezer forintos számláját, ám utána még csaknem 250 ezer forintos tartozást halmozott fel. Amikor többször is felszólították, hogy fizessen, egyszer az Ausztriában dolgozó feleségére hivatkozva állította, hogy később vele rendezi a számláját, máskor a bankkártyájáról “nem tudott” pénzt felvenni, végül pedig azt ígérte, hogy átutalással fizet majd, de ezt nem teljesítette.

Távozása után egy vonyarcvashegyi szállodában töltötte az idejét, de az itt ugyancsak rövid idő alatt felhalmozott közel 80 ezer forintos tartozását szintén nem tudta rendezni. Sz. József Zsolt szorult helyzetében egy ismerősét kérte meg arra, hogy utaljon át 50 ezer forintot a szálloda igazgatójának azzal az ürüggyel, hogy szervizköltségekre kellene a pénz, a hotel vezetőjének pedig egy használhatatlan hűtőszekrényt is hagyott a fennmaradó összeg “fedezeteként”.

Ismerőstől és ismeretlenül is kért kölcsön

A férfi már a hévízi tartózkodása alatt ismerősöktől és ismeretlenektől több esetben szerzett tíz-húsz ezer forintot mindenféle történeteket kitalálva arról, hogy Sopronból jött, de lerobbant a kocsija és szervizbe kell mennie, letiltották a bankkártyáját és ezért nem tud fizetni, vagy a beteg gyerekéhez akar hazamenni Szegedre.

Alsópáhokon 10 ezer forintot szerzett így egy leszólított ismeretlentől, illetve egy másik hévízi szálloda portásától is. Utóbbi esetben azonban rendőrt hívott a károsult, miután kiderült, hogy adósa a vonyarcvashegyi szállodában tartózkodik, de a vádlott a rendőrök megjelenése ellenére sem tudott fizetni, csak ígérte tartozásának rendezését.

A férfi Zala megyei tartózkodása után is folytatta csalásait, mindig valamilyen kitalált történettel kért kölcsön tízezreket, de a pénzt soha sem fizette vissza. Az 55-ös főút mellett egy bolt eladójától, Forráskúton és Medgyesegyházán korábbi üzletfeleitől, Domaszéken és Zsombón egy-egy távoli ismerősétől szerzett pénzt a kitalált eseteivel. Zsombón azonban, miután azt állította egy megszólított férfinak, hogy a benzinkúton nem tudott fizetni, ezért kérne kölcsön, a férfi felhívta a kutat, ahol cáfolták ezt, ezért ezután el is küldte őt a házától.

A Keszthelyi Járási Ügyészség 11 csalás és egy csalási kísérlet miatt emelt vádat a férfi ellen, aki összesen mintegy félmillió forinttal tartozik adósainak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik