Pénzügy

Vigyázat, a Quaestor után itt a Questra

Van egy rejtélyes, zöld-foki mikrovállalat, amely többek között azt állítja magáról, hogy a Tesla, a Facebook és az Alibaba tőzsdére vitele mögött is ők állnak. Ez a cég saját bevallása szerint 200-300 százalékos hozamot tud évente megkeresni az ügyfeleinek és ráadásul minden pénteken fizet. De olyat is állítanak, hogy elértek már 3000 százalékos hozamot is (igaz, azt nem közölték, mennyi idő alatt). Szóval a Questra ígéretei több mint szépek.

Elvileg már 40 ezer ember bízta rá a pénzét a futótűzként terjedő piramisjáték-gyanús befektetésre, az Atlantic Global Asset Managementre és MLM-ügynökségére, a Questra Worldre. A legújabb „befektetési őrület” főleg Oroszországban hódít, de már Magyarországon is terjed.

A Portfolio.hu cikke azonban részletesen, pontokba szedve kifejti, miért érdemes fenntartással kezelni a piramisjáték-gyanús ígéreteket – olvassa el.

Magyarországon egyébként nem jogosult befektetési tevékenység végzésére a cég, így az esetleges veszteségektől a magyar befektető-védelmi rendszer nem véd meg. Az MNB oldala pedig felhívja a figyelmet a belga felügyelet figyelmeztetésére is, amely szerint a Questra Holdingsnak minden olyan tulajdonsága megvan, ami egy piramisjátéknak, vagy egy ponzi-sémának, ezért nem ajánlja befektetésre a társaságot – írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik