Pénzügy

Parragh László felesége lehet Mr. Infláció utódja

Az Origo értesülései szerint hamarosan a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa két tagjának is lejár a mandátuma, ezért helyükre az Országgyűlésnek új embereket kell választania.

A lap úgy tudja, hogy 2011. március 22-én hat évre megválasztott Cinkotai János helyét Parragh Bianka, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökének felesége veheti át.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy esetleges kinevezése döbbenetes lenne, mert bár közgazdász végzettségű, monetáris politikával nem foglalkozott korábban, pedig a Monetáris Tanácsnak óriási befolyása van az MNB és ezáltal Magyarország monetáris politikájára. Cinkotait speciel a hazai infláció egyik legnagyobb mesterének tartják, szakmai körökben Mr. Inflációnak nevezik.

Parragh Bianka a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kara, Közpénzügyi és Államháztartási Intézetének adjunktusa, emellett az Óbudai Egyetemen a Gazdasági Kar Vállalkozásmenedzsment Intézetében is adjunktusként dolgozik. Kutatási területe a gazdasági szabályozás és koordináció az állam, illetve a gazdasági szereplők kapcsolatrendszerében, a gazdasági szereplők vállalati versenyképességi összetevői, a menedzsment és a vezetésszervezés.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik