lakástakarék (lakástakarék)
Pénzügy

Lakástakarék: nem csökken az állami támogatás

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2017. 02. 28. 16:22

Korábban a témában:

Olyan pletykát hallottunk, hogy esetleg szerdától, március elsejétől lecsökkenhet a lakástakarékokhoz adott állami támogatás mértéke, és hogy emiatt érdemes még kedden S.O.S. szerződni. Tavaly ilyenkor is voltak olyan hírek, amelyek szintén arra utaltak (a NOK-kal összefüggésben), hogy esetleg csökkenhet az állami támogatás a lakástakarékoknál.

Megkérdeztük az OTP-t, igaz-e ez a híresztelés. A lakástakarékot is forgalmazó banktól a következő felvilágosítást kaptuk:

A lakástakarék-pénztárak állami támogatásáról jogszabály rendelkezik: Az 1996. évi CXIII. törvény és a 215/1996. Kormányrendelet. Ezek határozzák meg az állami támogatás mértékét, összegét és minden egyéb, az állami támogatással kapcsolatos előírást. Ebben módosítás az elmúlt időszakban nem volt, így továbbra is 30%, magánszemélyek által legfeljebb évi 72 ezer forintos állami támogatás jár a betétbefizetésekre. Ez a mérték és összeg 2003. április 1-e, azaz mintegy 14 éve változatlan.

Lakástakarékot érintő változás legutóbb tavaly év végén volt, a bürokráciacsökkentés jegyében a kiutalási időszak és a felmondási idő 2 hónapra csökkentésével. Ennek az átvezetésére is fél éves felkészülési időt kaptak a lakástakarékok: új szerződéses módozatokat kell engedélyeztetnünk, melyek 2017.07.01-től értékesíthetőek. Az állami támogatás – ahogy a mostani módozatainknál is – az új módozatoknál is 30% lesz.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.