lakástakarék (lakástakarék)
Pénzügy

Lakástakarék: nem csökken az állami támogatás

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2017. 02. 28. 16:22

Korábban a témában:

Olyan pletykát hallottunk, hogy esetleg szerdától, március elsejétől lecsökkenhet a lakástakarékokhoz adott állami támogatás mértéke, és hogy emiatt érdemes még kedden S.O.S. szerződni. Tavaly ilyenkor is voltak olyan hírek, amelyek szintén arra utaltak (a NOK-kal összefüggésben), hogy esetleg csökkenhet az állami támogatás a lakástakarékoknál.

Megkérdeztük az OTP-t, igaz-e ez a híresztelés. A lakástakarékot is forgalmazó banktól a következő felvilágosítást kaptuk:

A lakástakarék-pénztárak állami támogatásáról jogszabály rendelkezik: Az 1996. évi CXIII. törvény és a 215/1996. Kormányrendelet. Ezek határozzák meg az állami támogatás mértékét, összegét és minden egyéb, az állami támogatással kapcsolatos előírást. Ebben módosítás az elmúlt időszakban nem volt, így továbbra is 30%, magánszemélyek által legfeljebb évi 72 ezer forintos állami támogatás jár a betétbefizetésekre. Ez a mérték és összeg 2003. április 1-e, azaz mintegy 14 éve változatlan.

Lakástakarékot érintő változás legutóbb tavaly év végén volt, a bürokráciacsökkentés jegyében a kiutalási időszak és a felmondási idő 2 hónapra csökkentésével. Ennek az átvezetésére is fél éves felkészülési időt kaptak a lakástakarékok: új szerződéses módozatokat kell engedélyeztetnünk, melyek 2017.07.01-től értékesíthetőek. Az állami támogatás – ahogy a mostani módozatainknál is – az új módozatoknál is 30% lesz.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.