Pénzügy

Mégsem adják el bagóért a Rác fürdőt a rejtélyes befektetőnek

Rac-furdo(210x140).jpg (rác fürdő, )
Rac-furdo(210x140).jpg (rác fürdő, )

Zárt helyett nyílt ülésen tárgyalta a Fővárosi Közgyűlés a Rác fürdő és hotel eladását. A résztvevők nemet mondtak arra, hogy 2,2 milliárd forintért eladják a páratlan épületegyüttest a Magyar Fejlesztési Banknak – pontosabban a mögötte álló titokzatos befektetőnek, írta a Napi.hu.

Az előterjesztést korábban zárt ülésen akarták megtárgyalni és megszavazni, ám a hvg.hu-n megjelent cikkek olyan felháborodást keltettek, hogy végül a nyílt vita mellett döntöttek.

Az ügylet – amelynek “végén” a kormányfő vejét, Tiborcz Istvánt sejtette a hvg.hu – értéke elméletben közel 6,5 milliárd forint, közel ennyi hitelt nyújtott ugyanis az állami bank a létesítmény felújítására és a hotel felépítésére.

Az elmúlt héten derült ki, hogy az MFB vissza akarja vásárolni az épületeket a Fővárostól 2,2 milliárd forint plusz kamatokért – összesen 3,1 milliárdért. Legalábbis erre tettek ajánlatot, amit a pénzintézet vezetése keddi ülésén fogadott el. Azt mondták, egy befektető náluk jelentkezett a Rác épületek megvételére.

Az ellenzéki képviselők érvelése szerint, ha az ajánlatot elfogadják, sokmilliárdos vagyonvesztést lenne kénytelen elkönyvelni a főváros, arról nem is beszélve, hogy ha valóban a kormányfő veje lenne a titokzatos befektető, akkor feljelentéssel is “dúsulna” az amúgy sem eseményszegény “Rác-Saga”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik