Pénzügy

Magyar vagyonok külföldön – a NAV először a nagy pénzekre ugrik

Elképzelhető, hogy a 2800 milliárd forintra becsült, külföldön tartott magyar vagyon egy része Európán kívül keres magának új helyet azok után, hogy ez év júliusától a NAV minden felvilágosítást megkap ezekről. A figyelő információi szerint az adóhivatalnál első menetben az egymillió dollár feletti számlákra összpontosítanak majd – írta a Figyelő.

Érdemes lehet legalizálni

De ma már a szürke és fekete pénzeket érdemes legalizálni, mert számos olyan konstrukció van, amellyel legálisan teljesen tisztára lehet mosni. Ilyenek a különböző megtakarítási számlák is, Magyarországon a Stabilitási Megtakarítási Számla, amelyre eddig 143 milliárd forint jött be. Ez nem túl sok a kinn lévő vagyon becsült nagyságához képest.

Sokan azonban tevékenységgel legalizálják a pénzüket. Hallottunk olyan külföldi vállalkozóról, aki kifejezetten ilyen célból vett szállodáját papíron folyamatosan túltölti, holott ténylegesen szinte senki sem jön oda. Kifizeti az alacsony társasági adót, és máris tiszta, legális jövedelme van Magyarországról.

A kilencszázalékos társasági adó olyan mérték, amelyet érdemes kifizetni és legálissá tenni a jövedelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik