Pénzügy

Piramisjátékos céget vizsgál az MNB, a nevük FxLoop Investment

keszpenz(210x140).jpg (Array)
keszpenz(210x140).jpg (Array)

Egy budapesti brókercég hónapok óta nem fizeti ki az ügyfeleit, hiába kérik vissza a pénzüket – írtuk a Blikk nyomán. A lap információi szerint egy óbudai vállalkozásról van szó, amelynek ügyfelei mintegy kétszázan lehetnek, a befektetett pénzük pedig milliárdos nagyságrendű.

A Blikk úgy tudja, a Magyar Nemzeti Bank viszont piacfelügyeleti eljárást kezdeményezett a gyanús cég ellen, ami egyébként bődületesen gyanús, több mint 40 százalékos kamatot ígért a kölcsönszerződésekben.

Vagyis klasszikus piramisjátékos, betétgyűjtő cégről van szó. Az MNB közölte: a cég nem szerepel a nyilvántartásaikban, betétgyűjtésre nem kapott engedélyt.

Mindennek ellenére az óbudai cég továbbra is működik, a honlapján brókertanfolyamokat hirdet, a károsultakkal kapcsolatot tartó cégalapítót azonban nem tudták elérni az újságírók telefonon. A Blikk nem nevezi meg a gyanús céget, a 24.hu piaci információi alapján a vonatkozó cég az FxLoop Investment Kft. 

Az Opten céginformációs rendszere szerint a cég egy korábbi vállalkozásból alakult át 2013-ban. Főtevékenységként üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadással foglalkoznak. Tavaly nyár óta egy bizonyos Vida Sándor többségi tulajdonában áll  a társaság. Utolsó elérhető mérlegük szerint 2015-ben 2,8 milliós árbevétel mellett 23 milliós veszteséget halmoztak fel.

(Képünk illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik