Pénzügy

Brutális méreteket ölt a magyarországi sportfogadás

A Szerencsejáték Zrt. becslése szerint tavaly a teljes árbevétel 44 százaléka származhatott sportfogadásból, a forgalom 2012 és 2015 között a két és félszeresére, közel 130 milliárd forintra nőtt – írja a Világgazdaság.

Az ugrás egyrészt a nyári foci-Eb-nek köszönhető, de szerepet játszott benne a fogadópontok terjedése, illetve az információs és tartalomszolgáltatási fejlesztések is.

A társaság által közölt adatok szerint az online platform lendületesen növekszik. A 2015-ös 22 százalékhoz képest tavaly a szelvények 35 százalékát töltötték ki az interneten a játékosok.

A tippmixpro árbevételének több mint felét az élő fogadások teszik ki, az emberek pedig egyre gyakrabban teszik meg tétjeiket a mérkőzés gólszámaira illetve pontos végeredményére.

Felmérések arról árulkodnak, hogy egyre több nő játszik, és sok a fiatal, már felnőtt korosztályhoz tartozó fogadó is.

A Szerencsejáték Zrt. bevételnövekedésében szerepet játszhat, hogy a NAV két év alatt 342 engedély nélkül működő fogadóoldalt tett elérhetetlenné. 

2016-ban több fogadási rekord megdőlt:

  • a 3-3-as döntetlennel záruló portugál-magyar végeredményét 402 fogadó találta el;
  • a magyar-belga Eb-nyolcaddöntőre több mint egymillióan fogadtak, és 495 millió forintot meghaladó nyereményt fizettek ki.

(kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik