Pénzügy

18 milliót csalt ki a pécsi szélhámos

A gyanúsított csütörtökön előzetes letartóztatásba került.

A közlemény szerint a kényszerintézkedést a Pécsi Járásbíróság üzletszerűen és folytatólagosan, nagyobb kárt okozó csalás és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt rendelte el egy hónapra.

Mint írták, a gyanúsított – 2013 nyarától tavaly novemberig – sok sértettet ejtett tévedésbe: valótlanul kedvezményes hitelkártya-konstrukciót és európai uniós pályázati pénzhez jutási lehetőséget ígért nekik, “részben politikai kapcsolatrendszerére hivatkozva”. A kitalált hitel-, illetve pályázati ügyintézésért általában kétszázezer forintot kért, voltak azonban olyan sértettek is, akiknek milliós kárt okozott.

Kiemelték: a nőt 32 rendbeli csalással gyanúsítják; a sértetteknek összesen 18 millió 200 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg.

Visszaeső

A törvényszék arra is kitért, hogy a büntetett előéletű nő különös bűnismétlőnek minősül: a Pécsi Járásbíróságon két hasonló bűncselekmény miatt folyik ellene büntetőeljárás.

A gyanú szerinti csalásokat a nő büntetőeljárás hatálya és felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik