AppleMark
Pénzügy

Heti Válasz: Habony Árpád és izraeli barátai állnak az év árverésén nyertes nő mögött

24.hu
24.hu

2017. 01. 25. 14:47

Helyreigazítás

Internetes lapunk 2017. január 25. napján megjelent”Heti Válasz: Habony Árpád és izraeli barátai állnak az év árverésén nyertes nő mögött” című cikkének állítása nem felel meg a valóságnak. Valótlanul közöltük tényként, hogy Habony Árpád áll a budapesti Four Seasons mögötti, 8200 négyzetméteres épület (Zrínyi utca 3.) állami árverésének nyertese mögött. Valóság ezzel szemben az, hogy Habony Árpádnak semmilyen közvetlen vagy közvetett kapcsolata nincs a nevezett személlyel.
Korábban a témában:

A Heti Válasz szerint Habony Árpád és izraeli barátai állnak az év eddigi legjelentősebb állami árverése, vagyis a budapesti Four Seasons mögötti, 8200 négyzetméteres épület (Zrínyi utca 3.) nyertese mögött.

Az értékes ingatlant árverésen értékesítette a magyar állam. A “harc” két strómangyanús személy között zajlott. Rózsa Judit, egy budapesti játékbolt üzletvezetője és György Rudolfné, egy esztergomi iskola gazdasági ügyintézője. Végül előbbi vihette a portékát 3,87 milliárd forintért (ingatlanszakértők szerint ennek akár a dupláját is érheti az irodaház).

A lap a magyar és a máltai cégbírósági dokumentumok összeolvasása után megbizonyosodott arról, hogy az EastCastle Investments Limited Liability Company egyszemélyes tulajdonosa egy Dina Moshavi nevű, a II. kerületi Fillér utcában élő hölgy. Dina Moshavit leányként még Dina Gagelnek hívták – testvére pedig az a Michael Gagel, akit korábban Habony Árpád izraeli-grúz barátjaként azonosítottunk (lásd a vidám párost a nyitóképünkön).

Éjjel-nappal Budapest

Dina és Michael magyarországi tevékenysége nem különíthető el egymástól: Dina Fillér utcai lakásában működik például Michael egyik emblematikus vállalkozása, a BKV-ingatlanbotrányaiban emlegetett Welt-Stadt Immobilien Kft. Az iménti link mögötti cikkben anno arról is beszámolt a lap, hogy Gagelék ellenőrzik a budapesti metróállomásokra „bebetonozott” Princess pékségláncot, s ez az izraeli-grúz csapat a Fidesz fizetős bevándoroltatási programjával, a többmilliárdos hasznot hozó letelepedésikötvény-biznisszel is kapcsolatba hozható.

Mivel a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. árverésén magánszemélyek licitáltak, ezer százalékig nem állíthatjuk, hogy a játékboltos nő Habony izraeli barátainak vette meg a Four Seasons „hátoldalát”.

– írták.

Az viszont biztos, hogy Rózsa Judit jelen pillanatban egyetlen ingatlan-adásvételre szakosodott vállalkozást üzemeltet, mely – egy közbeiktatott máltai cégen keresztül – a Gagel családhoz tartozik. Michael Gagelről pedig köztudomású, hogy milliárdos, ráadásul régóta aktív szereplője a budapesti ingatlanpiacnak. És annak ellenére, hogy korábban a fővárosi SZDSZ-szel volt „koalícióban”, ma Habony Árpáddal szereti múlatni az időt, írta a lap.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.