Pénzügy

Úgy tágul Rogán csapata a propaganda minisztériumban, mint a Pasapark

Apró kis kabinetirodaként indult, mára már 272 fő várja a Rogán-féle minisztériumban a miniszterelnök utasításait – írja a Napi.hu.

A kommunikációért egy sereg ilyen-olyan főosztály, modern köntösben pompázó aktatologató egységek felelnek. Már a felsorolásuktól kétoldali agyi vértolulást vagy ásítórohamot lehet kapni, kinek-kinek a vérmérséklete szerint.

A Tuzson Bence által vezetett Kommunikációs államtitkárság külön birodalomnak tűnik csak a címek és titulusok alapján. Mint a leírásból kiderül, a Kormányszóvivői Iroda mellett létezik a tájékoztatási főosztály, amin belül – ki gondolná – külön Médiakapcsolatokért Felelős Osztály is működik. Egy másik államtitkárságon van Online-Kapcsolattartási Főosztály is.

Ezért kell külön osztály az újságírókkal való kapcsolattartásért, mert létrehoztak egy Minisztériumi Kapcsolatokért Felelős Osztály – természetesen külön osztályvezetővel és beosztottakkal.

De ez még mind semmi. A Kabinetirodán belül működik a Nemzeti Kommunikációs Hivatal, amely a kormányzat teljes médiaköltéseit – így kimondatlanul a baráti sajtó finanszírozását – koordinálja. A médiaköltéseket 30 fő intézi, erre 15,6 milliárd forint áll rendelkezésükre – igaz a tavalyi gyakorlat alapján ez összeg év közben akár emelkedhet is.

A 250-270 fős stáb már arra is magyarázatot ad, hogy miért akart a miniszterelnök külön épületbe a Budai Várba költözni. Ráadásul a több tízmilliárdból átépített volt Karmelita kolostor szűknek bizonyult a stáb számára ezért a kolostor mellett új irodaépületet is felhúzna

Helyreigazítás

A Kormányzati Tájékoztatási Központ tájékoztatása szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda, amely a miniszterelnök munkáját segítő minisztérium a legkisebb minisztérium. A  kormánytisztviselők és munkavállalók létszáma megalakulása óta minimális mértékben 200 főről 209 főre változott, a minisztérium feladatai és szervezeti egységei indulása óta ismertek, a tisztségviselők pozíció ( osztályvezető, főosztályvezető, államtitkár) semmiben nem különböznek más minisztériumokétól, sőt számuk jóval alacsonyabb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik