AppleMark
Pénzügy

Úgy tágul Rogán csapata a propaganda minisztériumban, mint a Pasapark

24.hu
24.hu

2017. 01. 19. 12:53

Korábban a témában:

Apró kis kabinetirodaként indult, mára már 272 fő várja a Rogán-féle minisztériumban a miniszterelnök utasításait – írja a Napi.hu.

A kommunikációért egy sereg ilyen-olyan főosztály, modern köntösben pompázó aktatologató egységek felelnek. Már a felsorolásuktól kétoldali agyi vértolulást vagy ásítórohamot lehet kapni, kinek-kinek a vérmérséklete szerint.

A Tuzson Bence által vezetett Kommunikációs államtitkárság külön birodalomnak tűnik csak a címek és titulusok alapján. Mint a leírásból kiderül, a Kormányszóvivői Iroda mellett létezik a tájékoztatási főosztály, amin belül – ki gondolná – külön Médiakapcsolatokért Felelős Osztály is működik. Egy másik államtitkárságon van Online-Kapcsolattartási Főosztály is.

Ezért kell külön osztály az újságírókkal való kapcsolattartásért, mert létrehoztak egy Minisztériumi Kapcsolatokért Felelős Osztály – természetesen külön osztályvezetővel és beosztottakkal.

De ez még mind semmi. A Kabinetirodán belül működik a Nemzeti Kommunikációs Hivatal, amely a kormányzat teljes médiaköltéseit – így kimondatlanul a baráti sajtó finanszírozását – koordinálja. A médiaköltéseket 30 fő intézi, erre 15,6 milliárd forint áll rendelkezésükre – igaz a tavalyi gyakorlat alapján ez összeg év közben akár emelkedhet is.

A 250-270 fős stáb már arra is magyarázatot ad, hogy miért akart a miniszterelnök külön épületbe a Budai Várba költözni. Ráadásul a több tízmilliárdból átépített volt Karmelita kolostor szűknek bizonyult a stáb számára ezért a kolostor mellett új irodaépületet is felhúzna

Helyreigazítás

A Kormányzati Tájékoztatási Központ tájékoztatása szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda, amely a miniszterelnök munkáját segítő minisztérium a legkisebb minisztérium. A  kormánytisztviselők és munkavállalók létszáma megalakulása óta minimális mértékben 200 főről 209 főre változott, a minisztérium feladatai és szervezeti egységei indulása óta ismertek, a tisztségviselők pozíció ( osztályvezető, főosztályvezető, államtitkár) semmiben nem különböznek más minisztériumokétól, sőt számuk jóval alacsonyabb.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

MANCHESTER, ENGLAND - MAY 23:  A Police officer stands guard near the Manchester Arena on May 23, 2017 in Manchester, England.  At least 22 people were killed in a suicide bombing at an Ariana Grande concert at Manchester Arena which was packed with children. It is the worst terrorist incident on British soil since the London bombings of 2005.  (Photo by Jeff J Mitchell/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.