Pénzügy

Luxusjachtján pihen a volt MSZP-s pénztárnok Horvátországban

Akár 80 millió forintot is érhet az a luxusjacht, amely 2014 óta Puch László, egykori MSZP-s pénztárnok feleségének és felnőttkorú gyerekeinek a többségi tulajdonában van több családi cégen keresztül, de a politikus előtte is használta, és a korábbi tulajdonosai is hozzá kötődő emberek voltak – írta a Direkt36.

6xj25e4lt6xkcg6ts

A Valery II nevű katamaránnal egy kisebb társaság kényelmes körülmények között vitorlázhat az Adrián. A 7 méter széles és 13 méter hosszú hajón négy darab kétszemélyes kabin van, mindegyik külön fürdőszobával ellátva.

A parlamentből történt távozásakor, 2014-ben leadott vagyonbevallása szerint Puchnak akkor hat vidéki ingatlanja, egy Suzuki terepjárója és 170 millió forintnyi megtakarítása volt, ezenkívül 50 százalékos részesedése volt egy ingatlanos cégben.

Puch a Direkt36-nak azt mondta, felesége vagyonnyilatkozatában – amely nem nyilvános – a Halexát feltüntette, a horvát cégeket és a hajót nem. Ezt azzal magyarázta, hogy a vagyonnyilatkozati szabályok szerint a közvetlen érdekeltségeket kell bevallani, az áttételesen birtokolt vagyont nem.

Puch akkor vonta magára ismét a figyelmet, amikor tavaly decemberben bejelentette, hogy megveszi a Népszavát és a Vasárnapi Híreket.

(Nyitóképünkön Puch László látható)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik