Rác fürdő (rác fürdő, )
Pénzügy

Hét éve rohad a milliárdokból felújított Rác fürdő

24.hu
24.hu

2017. 01. 10. 09:57

Korábban a témában:

A Rác fürdő hét éve üresen áll. A fürdőt 2002-ben zárták le, 2010-re 8 milliárd forintból újították fel, azóta viszont még egyetlen vendéget sem fogadott. A felújítás során állami milliárdok tűntek el. Korábbi sajtóhírek szerint kínaiak vehették meg az épületet.

Rác fürdő (rác fürdő, )
Rác fürdő

Most közel 10,6 milliárd forintot követelnek a hitelezők a fővárosi Rác fürdőt fejlesztő Rác Beruházó Kft. felszámolási eljárásában – írja a Világgazdaság. Azt még nem lehet tudni, hogy a nagyjából 9 milliárdos beruházásban részt vevő másik cégtől, a Rác Nosztalgia Kft.-től mennyi pénzt követelnek, mert a hitelezői igények határidős bejelentésére meghatározott 40 nap még nem telt le.

A két, felszámolás alatt lévő céget júniusban stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánította a kormány. A Rác Nosztalgia Beruházó és Szolgáltató Kft. ellen 2012. szeptember 28-án rendelte el a csődeljárást a Fővárosi Törvényszék, miután a cégnek több mint 7 milliárd forint tartozása halmozódott fel három másik céggel szemben, ami miatt a Magyar Fejlesztési Bank is felmondta a hitelszerződését a vállalattal.

A Rác Beruházó Kft. felszámolását július végén, a Rác Nosztalgia Kft.-ét decemberben rendelték el. Ezzel az állami Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. kezébe került a fővárosi Rác fürdő és hotel komplexumát újjáépítő mindkét cég sorsa, illetve a döntés, hogy nyílt vagy zárt körű pályázaton hirdetheti meg a vagyont. Börcsök Sándor, a felszámolóbiztos a lap kérdésére annyit árult el, hogy nyilvános pályázat útján fogják meghirdetni a vagyont.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. július 4.
A Fõvárosi Kéményseprõipari Kft. (FÕKÉTÜSZ) kéményseprõje egy csepeli házban a kondenzációs gázkazánt és annak égéstermék-elvezetõ csövét ellenõrizi és fotózza a Fenyves úton 2016. július 4-én. A kötelezõ kéményellenõrzés és -tisztítás július 1-jétõl ingyenes és magáncégek helyett az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatósághoz (OKF) került. Korábban a kéményseprés már olyan drága volt, hogy sokakat ez riasztott el a rendszeres ellenõrzés megrendelésétõl.
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.