Pénzügy
Rác fürdő (rác fürdő, )

Hét éve rohad a milliárdokból felújított Rác fürdő

24.hu
24.hu

2017. 01. 10. 09:57

Korábban a témában:

A Rác fürdő hét éve üresen áll. A fürdőt 2002-ben zárták le, 2010-re 8 milliárd forintból újították fel, azóta viszont még egyetlen vendéget sem fogadott. A felújítás során állami milliárdok tűntek el. Korábbi sajtóhírek szerint kínaiak vehették meg az épületet.

Rác fürdő (rác fürdő, )
Rác fürdő

Most közel 10,6 milliárd forintot követelnek a hitelezők a fővárosi Rác fürdőt fejlesztő Rác Beruházó Kft. felszámolási eljárásában – írja a Világgazdaság. Azt még nem lehet tudni, hogy a nagyjából 9 milliárdos beruházásban részt vevő másik cégtől, a Rác Nosztalgia Kft.-től mennyi pénzt követelnek, mert a hitelezői igények határidős bejelentésére meghatározott 40 nap még nem telt le.

A két, felszámolás alatt lévő céget júniusban stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánította a kormány. A Rác Nosztalgia Beruházó és Szolgáltató Kft. ellen 2012. szeptember 28-án rendelte el a csődeljárást a Fővárosi Törvényszék, miután a cégnek több mint 7 milliárd forint tartozása halmozódott fel három másik céggel szemben, ami miatt a Magyar Fejlesztési Bank is felmondta a hitelszerződését a vállalattal.

A Rác Beruházó Kft. felszámolását július végén, a Rác Nosztalgia Kft.-ét decemberben rendelték el. Ezzel az állami Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. kezébe került a fővárosi Rác fürdő és hotel komplexumát újjáépítő mindkét cég sorsa, illetve a döntés, hogy nyílt vagy zárt körű pályázaton hirdetheti meg a vagyont. Börcsök Sándor, a felszámolóbiztos a lap kérdésére annyit árult el, hogy nyilvános pályázat útján fogják meghirdetni a vagyont.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Wikileaks founder Julian Assange raises his fist prior to addressing the media on the balcony of the Embassy of Ecuador in London on May 19, 2017.
Ecuador urged Britain today to "grant safe passage" out of the country to WikiLeaks founder Julian Assange after Sweden dropped a warrant that drove him to take refuge in Ecuador's London embassy. / AFP PHOTO / Justin TALLIS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.