Pénzügy

Befagyott Erzsébet-utalványok – üzent a posta a nyugdíjasoknak

Fontos határidő! A nyugdíjas legkésőbb február 28-áig kérheti az Erzsébet-utalvány újbóli kiküldését.

 

Mint korábban megírtuk, mintegy 56 ezer nyugdíjas még mindig nem tudta átvenni a tízezer forintnyi Erzsébet-utalványt, amit november végén úgy ígért meg Orbán Viktor miniszterelnök, hogy azt karácsonyig, de legkésőbb az év végéig megkapják az érintettek. Ez úgy derült ki, hogy a Magyar Nemzet az utalványokkal kiküldött kormányfői levelekről érdeklődött, és a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodától azt a választ kapta, hogy

a belföldön élő jogosultak 98 százaléka megkapta és átvette az utalványt.

A Magyar Posta december 31-én közölte az állami hírügynökséggel, hogy „a vállalt határidő előtt” kézbesítették a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalványokat. A társaság most tudatta, hogy összesen 2,6 millió darab Erzsébet-utalványt tartalmazó küldeményt kézbesített. Csak azok nem kapták meg, akiknél nem volt sikeres a kézbesítés, és nem vették át a küldeményt a letéti postákon.

2017.01.06-ig a küldemények több mint 98,5 %-át már átvették az ügyfelek. A küldemények kevesebb, mint 0,5 %-a van még postákon, várva az ügyfelek jelentkezését.

Ha az ügyfél nem jelentkezik az őrzési idő alatt a küldeményért, azt a Magyar Posta visszaküldi az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnak. Eddig a küldemények mintegy 1 százalékát küldték vissza a feladónak

valamilyen kézbesíthetetlenségi okból kifolyólag, például a címzett meghalt, elköltözött, nem vette át a küldeményt, hibás volt a címzés.

A Magyar Posta Zrt. most tudatta, ha valaki nem kapta meg az Erzsébet-utalványt, ezt jelezheti:

    – a 0-24 órában elérhető kormányzati ügyfélvonalon: 1818

    – a kormányzati ügyfélvonalon külföldről:  +36 (1) 550-1858

    – a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál: 06-80-204-884, +36 (1) 270-8999, e-mail: nyufig@onyf.hu

    – a Magyar Postánál: +36 (1) 767-8282, e-mail: ugyfelszolgalat@posta.hu

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól a nyugdíjas legkésőbb február 28-áig kérheti az Erzsébet-utalvány újbóli kiküldését, a kérelemben megjelölve azt a lakcímet, amelyre a kézbesítést kéri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik