Pénzügy

Csányi: új országba is beléphet az OTP 2017-ben

Új országba is beléphet az OTP 2017-ben – nyilatkozta a Figyelőnek Csányi Sándor. Az OTP elnök-vezérigazgatója ebben az interjúban ugyan konkrétan még nem beszélhetett a szerdán bejelentett horvát bankvásárlásról, de utalt ennek a lehetőségére. Az előbbiről pedig azt mondta: új országban akkor jelennek meg, ha olyan bankot tudnak venni, amelynek jelentős részesedése van.

A pénzintézet egyes egyedi hitelkihelyezéseiről kijelentette: nem járt közben személyesen, amikor az OTP Mészáros Lőrincnek vagy az MKB munkavállalói programjának nyújtott hitelt.

Beszélt arról is, hogy passzív pénzügyi befektetőtársa lesz a Molnak az OT Industriesban (korábbi nevén Olajterv), de a MET energiakereskedő cégbe nem tervez beszállni. Új iparágba sem nagyon tervez belépni – tette hozzá.

Az MLSZ elnökeként bízik abban, hogy a külföldön sikeres magyar labdarúgók és edzők előbb-utóbb hazajönnek és Magyarországon fognak dolgozni.

Béremelés lesz az OTP-nél

Arra kérdésre, hogy a magyar piacon lehet-e még tere újabb bankvásárlásnak, Csányi Sándor azt válaszolta: most eladó portfoliót és bankot sem lát, amit meglepőnek tart, ugyanis 15-20 éve azon a véleményen van, hogy konszolidációra van szükség a hazai piacon, mert egy kis ország nem bír el ennyi bankot.

A bankvezető szerint 2016 jó éve volt az OTP-nek. Elmondta, hogy a bank béremelésre készül, elsősorban az alacsonyabb jövedelmű dolgozóinál.

A személyes vagyonát érintő kérdésre az OTP elnök-vezérigazgatója azt felelte: hogy pontosan mennyi a vagyonom, azt nem tudom, legyen az öt gyerekem gondja, én már biztosan megélek belőle.

További részletek a Figyelő karácsonyi lapszámában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik