Cork, Ireland
Pénzügy

A szórakozott fazon megvette a lakást, aztán elfelejtkezett róla

24.hu
24.hu

2016. 12. 19. 12:50

Az eladók a megbeszélt napon kiköltöztek, azonban nem volt kinek átadniuk a kulcsokat, mert a vevő nem jött a megbeszélt időben. Fogalmuk sem volt róla, mi lehetett vele. Azt hitték, talán balesete volt.
Korábban a témában:

Ágiéknak sokszor nem akarják elhinni, hogy mi történt, amikor első otthonuktól megváltak. A másfél szobás lakás eladása sürgős volt nekik, mert jött a második gyerek, kellett a beugró a nagyobb ingatlan megvásárláshoz. Így aztán eleve némi árengedménnyel hirdették meg a kérót, rövid (egy hetes) határidőt szabva hozzá.

Kívánni sem lehetett volna jobb vevőt

A harmadik napon csöngettek náluk. (Ez még abban az időben történt, amikor nem volt természetes, hogy telefon legyen minden lakásban. Hogy a mobilokról ne is beszéljünk. Ágiéknak sem volt telefonjuk.) A fiatal fickó körülnézett, tetszett neki, amit látott, meg az akciós ár is. Készült – nála volt a foglaló, és mondta, hogy átvállalja a hitelt.

Megállapodtak, mikor legyen a vételár teljes kiegyenlítése, az átadás, aztán szerződtek, és beindították a hitelátvállalás ügyintézését. Mivel nem volt telefonjuk, amikor ügyintézni kellett, mindig előre megbeszélték, mikor, hol találkoznak. István, a vevő sosem késett, ment minden, mint a karikacsapás. A vételár hátralévő részét is rendben átutalta. Kívánni sem lehetett volna jobb vevőt.

Költözés!

A kiköltözést szombatra tették, hogy az új tulaj be tudjon vasárnap cuccolni. Megbeszélték, hogy délután négyre jön a kulcsokért. Ágiék holmiját reggel elvitte a teherautó, visszamentek még kitakarítani a férjével, mert a fiatalasszony úgy gondolta, ez így helyes. Ne az új vevőnek kelljen utánuk rendbe rakni a lakást.

Háromra végeztek is, fáradtan nyúltak el a padlószőnyegen, búcsúzós hangulatban beszélgettek négyig. De négykor nem csöngetett senki, meg később sem. Este nyolcig vártak, hiába. Tanakodtak, hogy mi legyen. Végül arra jutottak, hogy a szomszédjuknak adják be a kulcsokat (neki volt telefonja is). Az ajtóra pedig kiírták: „István, csöngess be a szomszédba!” Gondolták, ebből csak rájön, mi a helyzet.

A nagy bulizásban elfelejtette

Ágiék el sem tudták képzelni, mi lehet a vevővel, mert amikor egy hét múlva telefonáltak a régi szomszédnak, az semmilyen fejleményről nem számolt be. Már attól tartottak, esetleg valami baj érte Istvánt. Két hét múlva még mindig semmi. A harmadik telefonjukra azonban a szomszéd örömmel közölte, hogy már beköltözött a fiatalember.

Rákérdeztek, tudja-e, miért nem jött korábban. István azt mesélte a szomszédnak magyarázatul, hogy csaptak egy durva nagy bulit a haverjaival pénteken, ami áthúzódott szombatra is. Emiatt teljesen kiment a fejéből a lakásátadás. Aztán mikor eszébe jutott, akkor meg dolga volt, azért nem tudott menni. Meg azon is gondolkodott, hogy egyáltalán hol fogja megtalálni az eladókat, a kulcsot. Mert az új címüket nem adták meg neki – ő meg nem kérte, mert nem tűnt úgy, hogy erre szükség lehet.

Végül úgy döntött, elmegy a lakáshoz, és a szomszédoknál érdeklődik. Hátha. Így derült ki, hogy vevőnek és eladónak egy rugóra járt az agya.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.