Pénzügy

Sofőrt keres a budapesti USA nagykövetség, de nem fogják túlfizetni

Az USA magyarországi nagykövetsége meghirdetett pár állást a Facebookon:

Az állásokra december 22-ig, illetve 27-ig lehet jelentkezni. Feltétel a megfelelő végzettség, a legalább 3 éves gyakorlat, az angol nyelvtudás. Szimpatikus, hogy nem kérnek nyelvvizsgát, hanem csak meghatározzák az elvárt tudás szintjét (erős középfok). Természetesen erős nemzetbiztonsági ellenőrzésen is át kell majd esnie annak, akit felvettek.

Nem csak magyarok jelentkezhetnek, hanem külföldiek is. Az amerikai nagykövetség saját kategóriákat használ arra, hogy kit tekint helyi lakosnak és “külföldinek”. Ennek alapján határozzák meg a munkabéreket is, amelyek általában a helyi fizetési szintekhez igazodnak.

Az általános kategória az Ordinarily Resident, ők lehetnek magyarok, külföldiek, de még amerikai állampolgárok is. A speciális kategóriába (Not Ordinarily Resident) azok tartoznak, akik már álltak amerikai külügyi szolgálatban vagy dolgoztak az amerikai kormánynak, de nem a fogadó ország állampolgárai.

Mindenesetre a teljes állású sofőrt, ha az általános kategóriába tartozik, nem fizetik túl. Havi bruttó 213 ezer forintot fog kapni. Érdekesség, hogy ha a speciális kategóriába tartozik az illető, akkor máris havi bruttó 560 ezer forintot (évi 22 ezer dollárt) kereshet.

A sofőrnek amúgy nem csak személygépkocsit, hanem kisbuszt, és kisteherautót is vezetnie kell majd.

(Nyitóképünkön Colleen Bell amerikai nagykövet látható)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik