Pénzügy

Mutatjuk Magyarország legdrágább utcáját

karácsonyi vásár budapest vörösmarty tér (karácsony, karácsonyi vásár, budapest)
karácsonyi vásár budapest vörösmarty tér (karácsony, karácsonyi vásár, budapest)

A legdrágább fővárosi lakóingatlanok többségét ma már az V. kerület adja, szemben az 5-10 évvel ezelőtti helyzettel, amikor inkább a budai kerületekből kerültek ki a legdrágább ingatlanok – derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből.

Az V. kerület legfelkapottabb részein, például a Vörösmarty téren vagy az Apáczai Csere János utcában már bőven 1 millió forint felett vannak a négyzetméterárak. A kerületben bekövetkezett árrobbanás elsősorban a befektetési célú vásárlókkal és a lakáshotelek elterjedésével magyarázható, írta az elemzés.

Ingatlanok szempontjából a legdrágább utcának a Dorottya utca, illetve a Vörösmarty tér számít.

2006 óta eltelt években a tíz legdrágább lakóingatlant felsoroló listára jellemzően a II. kerület delegálta a legtöbb szereplőt az adott évben. Ugyanakkor tavaly és 2014-ben már nem a II. kerület volt túlsúlyban, hanem az V. kerület. Utóbbi mindkét évben a tíz legdrágább fővárosi lakóingatlan felét adta.

A Belváros azért taszíthatta le a trónról Budát, mert az itteni lakásokra a kereslet kimagasló volt, ez pedig felhajtotta az árakat. Az áremelkedés főként a befektetési célú lakásvásárlásokkal és a lakáshotelekkel magyarázható, amely a külföldi befektetők számára is fókusztérséget jelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik