Pénzügy

A Coronita spanyol tulajdonosa milliárdokat hagyott szülőfalujára végrendeletében

24.hu
24.hu

2016. 11. 25. 09:41

Korábban a témában:

Mindenkit nagyon gazdaggá tett szülőfalujában Antonio Fernández, aki még 1949-ben vándorolt ki Mexikóba Spanyolországból, majd később a Corona és Coronita sört is gyártó Grupo Modelo cég vezérigazgatója lett – írja a Daily Mail.

Fernández augusztusban halt meg 99 évesen, és a végrendeletében 169 millió fontot (62 milliárd forint) hagyott a 80 főt számláló spanyol falura, Cerezales del Condadóra, tehát fejenként mindenki majdnem 2 millió fontot (732 millió forint) örökölt.

Fernández 12 testvérével nőtt fel a legnagyobb szegénységben, és 32 éves volt, amikor elhagyta Spanyolországot. 14 éves korában ott kellett hagynia az iskolát, mert a szülei nem tudták tovább anyagilag támogatni.

Később Leon városában megházasodott, majd feleségének nagybátyja, akié a Grupo Modelo cég volt, meghívta őket Mexikóba. Itt kezdett dolgozni a sörgyárban mint raktáros. Innen küzdötte fel magát fokozatosan a vezérigazgatói székig, amit 1971-ben foglalt el.

Segítségével vált a Corona sör Mexikó egyik legnagyobb exportcikkévé, amit Spanyolországban és Európában Coronita márkanéven forgalmaznak. Csak a Corona Extra sörből évente 203 milliárd forintos forgalmat generálnak.

“Nekünk sose volt itt pezetánk. Nem tudom, mi lett volna velünk Antonio nélkül” – nyilatkozta az újságnak a kis falu kocsmájának tulajdonosa. A faluban új kultúrházat is építenek az örökségből. Fernández már életében híres jótékonykodó volt,  sokmindent tett például a csökkent munkaképességűek foglalkoztatásának segítéséért is.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.