Pénzügy

Kártérítést kaphatnak a Honvéd Egészségpénztár károsultjai

Kártérítést kaphatnak a Honvéd Egészségpénztárban ragadt pénzük után a katonák és a rendőrök – jelentette be az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke a testület keddi ülése után, Budapesten.

Mint ismert, a pénztár tagjai a Buda-Cash-botrányban égették meg magukat. Önhibáján kívül mintegy 27 ezer pénztártag, többségében katonák, rendészeti és titkosszolgálati dolgozók veszítették el egészségügyi célokra félretett megtakarításuk jelentős részét. Májusban még a Fidesz a Költségvetési bizottságban is leszavazta a Honvéd Egészségpénztár Budacash-botrány következtében kárt szenvedett tagjainak megsegítését.

Kósa Lajos most azt mondta: a bizottság kezdeményezésére a honvédelmi tárca kidolgozott egy olyan javaslatot, amelynek értelmében a honvédség és a rendőrség saját alkalmazottainak kártérítést fizet. Ez mintegy másfél milliárd forintba kerülhet. A kifizetések januárban kezdődhetnek, és “három fél évig” tarthatnak.

Más

A feltöltős SIM-kártyákra vonatkozó szabályozás szigorításáról is tárgyalt a testület. Harangozó Tamás, a testület szocialista alelnöke az ülés után azt mondta: az általuk befogadott módosításokkal megszavaznák a javaslatot, ugyanakkor annak titkosításokat tartalmazó részeit nem tartják elfogadhatónak.

Az MSZP a menekültválság kezeléséről határozati javaslatot is benyújtott, annak tárgysorozatba vételét viszont nem szavazta meg a testület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik