mobilparkolás (Array)
Pénzügy

Csúcsot döntött a mobilparkolás

24.hu
24.hu

2016. 11. 11. 14:17

Korábban a témában:

November első hetében a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben indított mobilparkolási tranzakciók száma meghaladta a napi 100 ezret, a 100 ezer 550 tranzakció a rendszer két és féléves működése óta a legmagasabb érték – közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

Folyamatosan nő a forgalom

Az országosan egységes mobilparkolást és elektronikus úton megváltott autópálya-matricát értékesítő Nemzeti Mobilfizetési Rendszer 2014. július 1-jén indult el.

Folyamatos növekedést mutat a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben indított vásárlások száma, a rendszer első két üzleti évében – 18 viszonteladó partnerén keresztül 76 parkolási üzemeltetőnél, 248 parkolózónában több mint 73 millió elektronikus fizetéssel végződött tranzakciót – mobilparkolás, HU-GO viszonylati jegy, e-matrica – bonyolított le.

Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója a közleményben elmondta: a mobilparkolási tranzakciók száma jól mutatja, hogy az innovatív készpénzkímélő fizetési megoldások iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Az elért történelmi csúcs arra is rámutat, hogy a cég által üzemeltetett rendszer jelentősen hozzájárul a korszerű elektronikus és mobilfizetési megoldások magyarországi elterjedéséhez. Az eddig elért eredmények jó alapot teremtenek az újabb innovatív szolgáltatások bevezetésére – tette hozzá.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a nyilvános cégadatok szerint tavaly több mint 11 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 5 milliárd forint után. Adózott eredménye 355 millió forint volt 2015-ben, míg egy évvel ezelőtt 29,2 millió forintot tett ki.

Januárból még arról írtunk egy kutatás alapján, hogy a magyar lakosság ismeri, de nemigen használja a mobilfizetési alkalmazásokat. 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.