mobilparkolás (Array)
Pénzügy

Csúcsot döntött a mobilparkolás

24.hu
24.hu

2016. 11. 11. 14:17

Korábban a témában:

November első hetében a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben indított mobilparkolási tranzakciók száma meghaladta a napi 100 ezret, a 100 ezer 550 tranzakció a rendszer két és féléves működése óta a legmagasabb érték – közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

Folyamatosan nő a forgalom

Az országosan egységes mobilparkolást és elektronikus úton megváltott autópálya-matricát értékesítő Nemzeti Mobilfizetési Rendszer 2014. július 1-jén indult el.

Folyamatos növekedést mutat a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben indított vásárlások száma, a rendszer első két üzleti évében – 18 viszonteladó partnerén keresztül 76 parkolási üzemeltetőnél, 248 parkolózónában több mint 73 millió elektronikus fizetéssel végződött tranzakciót – mobilparkolás, HU-GO viszonylati jegy, e-matrica – bonyolított le.

Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója a közleményben elmondta: a mobilparkolási tranzakciók száma jól mutatja, hogy az innovatív készpénzkímélő fizetési megoldások iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Az elért történelmi csúcs arra is rámutat, hogy a cég által üzemeltetett rendszer jelentősen hozzájárul a korszerű elektronikus és mobilfizetési megoldások magyarországi elterjedéséhez. Az eddig elért eredmények jó alapot teremtenek az újabb innovatív szolgáltatások bevezetésére – tette hozzá.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a nyilvános cégadatok szerint tavaly több mint 11 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 5 milliárd forint után. Adózott eredménye 355 millió forint volt 2015-ben, míg egy évvel ezelőtt 29,2 millió forintot tett ki.

Januárból még arról írtunk egy kutatás alapján, hogy a magyar lakosság ismeri, de nemigen használja a mobilfizetési alkalmazásokat. 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.