Pénzügy

Feltörték a Tesco-ügyfelek bankkártyáit

A hétvégén több mint 40 ezer Tesco Bank-ügyfél kártyaadatait törték fel ismeretlenek Nagy-Britanniában, közölte a társaság hétfőn.

A hekkerek illegális átutalásokat is indítottak, mintegy 20 ezer bankkártya tulajdonos számlájáról tűnt el jelentős mennyiségű pénz. A hipermarketlánc árfolyama 3 százalékot esett a hírre. A Tesco elnézést kért a történtek miatt, együttműködik a hatóságokkal, és feljelentést is tesz, közölték.

A Tesco százszázalékos tulajdonában lévő kereskedelmi bank ügyféladatait a hétvégén törték fel, jelentette be a társaság vezetősége. Mintegy 20 ezer kártyatulajdonost károsítottak meg, bár azt kérdésre sem közölték, mennyi pénz veszett oda. Elmondták, hogy azonnal felfüggesztettek minden átutalást, így elejét tudták venni a nagyobb bajnak.

A banknak 136 ezer ügyfele van világszerte. Az Egyesült Királyság szabályai megkövetelik a bankoktól, hogy azonnal térítsék vissza a jogosulatlan kifizetéseket, hacsak nem bizonyítható, hogy az ügyfél a hibás a történtekért. Ebben az esetben egyértelmű, hogy nem ez történt.

(Financial Times)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik