Pénzügy

Kolosszális mutyi lett a kerékpáros kilátóból a Tisza-tónál

A 444.hu írta meg, hogy Ujvári Imre, a tiszafüredi polgármester is megkapta a részét a Tisza-tónál épült félmilliárdos, kerékpáros kilátó-projektből.

A kilátó üzemeltetését végző Tisza-tavi Turizmus Fejlesző Egyesület a projekt marketing feladatait kettébontotta, és ebből az egyik szeletet az a Callidus Consulting Kft. kapta, amit még Ujvári Imre alapított. A lap kereste az egyesületet vezető Molnár Anitát, hogy miért döntöttek a polgármester cége mellett, de nem válaszolt.

Erről a csodáról van szó:

További érdekességek

A biciklis kilátó a vasúti töltés mellett, a volt párizsi nagykövet Kékessy Dezső családi cége, a Tisza-Balneum Kft. területén épült fel. (Kékessy neve onnan lehet ismerős, hogy korábban Lévai Anikó tulajdonostársa volt a SzárhegyDűlő-Sárazsadány Kft.-ben, majd 2009-ben ő vette meg Lévai sárazsadányi szőlőit.)

A döntésben szerepe volt Tisza-Balneum korábbi ügyvezetőjének, Lipcsey Györgynek is, aki ma már a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese, de 2011-ig fideszes képviselő volt Tiszafüreden, amíg ki nem derült róla, hogy vádlottként szerepelt a Hunvald-ügyben.

De még ez a kis malőr sem sodorta messze Lipcseyt a kilátó közeléből, mert hamarosan a Tisza-tó Fejlesztési Kft, ügyvezetői székében landolt, ami a Tisza-tó Fejlesztési Egyesülettel együtt részt vett a projekt megvalósításában. Később pont ettől az egyesülettől kapta meg a polgármester cége a részét a projektből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik