Pénzügy

Tőzsdén a Duna House – 3,3 milliárd forintért jegyezték a részvényeit

24.hu
24.hu

2016. 10. 28. 14:47

Sikeresen és eredményesen lezárult a Duna House Holding Nyrt. nyilvános és zártkörű részvény-értékesítése, amelynek keretében a magánbefektetők és intézmények jegyzési áron összesen 3,3 milliárd forint értékben nyújtottak be részvényvásárlási igényt – közölte a cég.

A nyilvános részvény-értékesítésen kimagasló érdeklődés mellett 1190 befektető adott le érvényes jegyzést, köztük számos jelentős intézményi befektető. A zártkörű jegyzésben az intézményi befektetők által leadott jegyzési igények alapján a társaság részvényeinek végső árát az értékesítő részvényes és a vezető forgalmazó 3960 forintban határozta meg.

A nyilvános értékesítésben felkínált 150 ezer darab részvénnyel szemben 350 732 darabra érkezett érvényes jegyzés, amelyből 311 550 darabot fogadtak el, 1,2 milliárd forint értékben.

Kedvezményes jegyzés

A jegyzési igények kielégítése érdekében 161 550 darab részvényt csoportosítottak át a zártkörű értékesítésben rendelkezésre álló részvénycsomagból. A kedvezményes áron felajánlott 75 000 részvényt teljes mennyisége allokálták. A kedvezményes részvényekből fejenként 68 darab – illetve amennyiben a leadott jegyzés darabszáma ennél alacsonyabb volt, akkor a befektető jegyzési igényének megfelelő mennyiségű – részvényt értékesítettek, részvényeként 3564 forintos, kedvezményes áron.

A magánbefektetők ezen részvénymennyiség felett a további részvényekhez a zártkörű értékesítési árral megegyező, 3960 forintos áron jutottak hozzá.

1,5 milliárd forintos alaptőke-emelés lesz

A zártkörű részvény-értékesítésben 356 600 darab részvény került értékesítettek 3960 forintos áron, összesen 1,4 milliárd forint értékben, így a nyilvános értékesítéssel együtt 2,6 milliárd forint értékű lett a részvény-értékesítés.

A 3.960 forintos végső árat az intézményi igények nagyságára és a részvények iránti későbbi kereslet fenntartásával állapították meg. Az értékesítő részvényes a befolyó tőkeforrásból a közgyűlés felhatalmazása alapján 1,5 milliárd forintot a társaság alaptőkéjének emelésére fordít majd.

Kedvező jelek

Guy és Doron Dymschiz a Duna House Holding Nyrt. társ-vezérigazgatói kiemelték, hogy több mint 3,3 milliárd forint értékű befektetői érdeklődést a Duna House Csoport teljesítménye és céljai iránti kiemelkedő bizalom mellett a magyar tőkepiacra vonatkozó kedvező jelként is értékelik. A kitűzött célnak megfelelően a társaság részvényeinek 22 százalékát értékesítették, megteremtve ezzel a részvények likviditásának lehetőségét.

A Duna House Csoport részvények (Ticker: DUNAHOUSE ) besorolását és a kereskedés megkezdésének kitűzését a társaság a Budapesti Értéktőzsdénél kezdeményezi. A társaság részvényeivel a kereskedés a BÉT döntése alapján kezdődhet meg, várhatóan a következő két héten belül.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.