Pénzügy

Így is lehet: az Auchan átlagosan 14 százalékkal emeli a béreket

auchan (auchan, )
auchan (auchan, )

Az Auchan Magyarország Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete átlagosan 14 százalékos, november 1-től hatályos béremelésről állapodott meg – közölte az áruházlánc kedden.

  • Az áruházi, központi és logisztikai területen, az úgynevezett alkalmazotti munkakörökben megvalósuló béremelés éves költséghatása 1,5 milliárd forint.
  • Így a tavaly október 1-jei, 1,2 milliárd forintos hatású bérfejlesztéssel együtt a francia áruházlánc összesen 2,7 milliárd forintot fordít két év alatt magyarországi bérfejlesztésre.
  • Az áruházi munkatársak bruttó munkabére két év alatt 24 százalékkal nő a cégnél.

A tájékoztatás szerint az idei béremelésben az áruházlánc minden alkalmazotti munkakörben foglalkoztatott, mintegy 5400 munkatársa részesül.

Ezzel az átlagos havi bruttó jövedelmük – az alapbér, pótlékok, túlóra, és egyéb béren kívüli juttatásokkal – eléri 226 ezer forintot.

Emellett a magyarországi kiskereskedelmi szektorban egyedülálló módon a munkavállalók csatlakozhatnak a vállalati részvényesi programhoz is.

Az Auchan Magyarország Kft. 19 áruházat és 18 diszkont üzemanyag-töltőállomást üzemeltet, és közel 7000 dolgozót, köztük közel 400 megváltozott munkaképességű munkatársat foglalkoztat Magyarországon. Az áruházlánc az elmúlt 18 évben mintegy 200 milliárd forint értékű magyarországi befektetést hajtott végre.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik