Pénzügy

Újabb 5 milliárdos gigatendert írt ki a Miniszterelnökség jogi tanácsadásra

A Miniszterelnökség négy évre, nettó 4,99 milliárd forint értékben közbeszerzési, jogi tanácsadásra írt ki nyílt tendert pénteken – derült ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A feladat évente kb. 2000-2500 db közbeszerzési eljárásra vonatkozó jogi szaktanácsadás, közbeszerzési-jogi vélemény elkészítése. A várható teljes mennyiség 1/3 része uniós közbeszerzési értékhatárt elérő becsült értékű közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódik, írták.

Érdekesség, hogy a Miniszterelnökség idén március 11-én már szerződést kötött 5 milliárd forint keretösszegben az uniós pénzek felhasználásához kapcsolódó közbeszerzési és jogi szakértői tanácsadásra.

Ennek a tendernek a nyertese a KFF-2016 nevű konzorcium, ami csupa olyan cégből áll, akik már jól bejáratottnak számítanak fideszes körökben – írta az Átlátszó.

A KFF-2016 Konzorcium tagja egyik a SBGK Ügyvédi Iroda, amelynek egyik ügyvédje, Bajkai István Fidesz-alapító, és idén áprilisban ő látta el az irodán keresztül Orbán Ráhel jogi képviseletét is. Mindezek mellett Bajkai István a VII. kerület fideszes alpolgármestere is.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik