Pénzügy

Sok fejes kivette a pénzét a Quaestor bedőlése előtt

quaestor (Array)
quaestor (Array)

A legújabb hírek szerint nem csak a kecskeméti görgőcsapágyüzlet tulajdonosai, az ügyészség volt sofőrje és a Quaestor szóvivőjének férje vette ki a Quaestor bedőlése előtt a pénzét, az N1 TV által kiszivárogtatott listán több quaestoros dolgozó neve is felbukkan.

A listán szereplő 333 cég és magánszemély összesen több mint 6,5 milliárd forintot mentett ki a cégből. Ebből a legtöbbet, 3,8 milliárd forintot a külügyminisztériumhoz tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház vett ki tavaly március 9-én.

A lista alapján több magánszemély is több száz millió forintot mentett ki a bedőlés előtt, köztük például egy bizonyos Bolya Gábor Richárddal, aki tavalyig a Legfőbb Ügyészségen dolgozott sofőrként és aki 200 millió forinttal szerepel a listán.

A nevek közt a Quaestorhoz köthető emberek is felbukkannak, akik összesen legalább 60-70 millió forintot vettek ki a pénzintézetből. Az N1 TV által kiszivárogtatott lista szerint március 9-én, a bedőlés előtti napon mentette ki a pénzét a Tarsoly és vádlott-társai ellen folyó per koronatanúja, a Quaestor volt treasury igazgatója, Kámory Ferenc is, aki több mint 22 millió forintot vett ki aznap.

Sok fejes kivette a pénzét

Az Index információi szerint az ügy másik fontos tanúja, Tóth Ibolya volt back office-vezető neve is felbukkan a listán, de a vezetéknév túl gyakori mivolta miatt nem lehet tudni, hogy valóban ő az, vagy csak névegyezésről van szó. Mindenesetre egy Tóth Ibolya 3 millió forintot vett ki március 9-én.

Szintén az utolsó napon vette ki a pénzét az ügy ötödrendű vádlottja, Berecz László anyja, Berecz Sándorné. Berecz László a Quaestor hálózati igazgatója volt, amíg csődbe nem ment a cég, őt pedig le nem tartóztatták, édesanyja 13,6 millió forinttal távozott március 9-én.

Ugyanekkor mentette ki a megtakarításait Tóth Róbert József, aki Quaestor régebbi utazásszervező cégének regionális igazgatójaként dolgozott egy volt Quaestor-alkalmazott forrás szerint. Tóth Róbert nagyobb összeget, 25,2 millió forintot vitt haza aznap – írják.

A Legfőbb Ügyészség Kommunikációs és Sajtóosztálya cikkünk megjelenése után helyreigazítást kért:

„A lista alapján több magánszemély is több száz millió forintot mentett ki a bedőlés előtt, köztük például egy bizonyos Bolya Gábor Richárddal, aki tavalyig a Legfőbb Ügyészségen dolgozott sofőrként és aki 200 millió forinttal szerepel a listán.”

A valóság ezzel szemben az, hogy a médiában közöltek alapján azonosítható személyt a Legfőbb Ügyészség határozott időtartamra, hat hónapra alkalmazta helyettesítés céljából. A határozott időtartam letelte előtt, a munkakezdését követő négy és fél hónap után megszűnt a szolgálati viszonya, amely pontosan 2011. április 1. napjától 2011. augusztus 19. napjáig tartott.  Sem azelőtt, sem azután nem állt, áll ügyészi szervnél alkalmazásban. Az illető személy nem volt a legfőbb ügyésznek, sem más ügyészségi vezetőnek gépjárművezetője. Napi feladatai közé postázás, iratok és beosztottak szállítása tartozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik