Pénzügy

Újabb rejtélyes offshore cég a letelepedési bizniszben

rogán fodrásznál (rogán)
rogán fodrásznál (rogán)

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere hazudott, amikor azt mondta a Kajmán-szigeteken bejegyzett letelepedésikötvény-cégről, hogy azért nem offshore, mert ismertek a tulajdonosai – írta a Magyar Nemzet.

Luxus Tóni 2013-ban, még az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökeként nevezte meg a Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) tulajdonosaként Boros Attila és Lian Wang (Lien Vang) mellett Simon Mut és Jonathan Chant (Csan).

Rogán érvelése azért sántít, mert a HSSDF – miután megkapta az általa vezetett bizottságtól a letelepedésikötvény-forgalmazásra vonatkozó felhatalmazást – a legnagyobb pénzt hozó tevékenységét lényegében kiszervezte a hasonló nevű Hungary State Special Debt Managementnek.

Ez a cég kapja lényegében a kötvényüzlet legnagyobb hasznát jelentő 50-60 ezer eurós szolgáltatási díjat, miközben a HSSDF-nek csak a kötvény árát utalják át a külföldi „befektetők”, amit a cég továbbküld Magyarországra.

A titokzatos tulajdonosok különösen tájékozottak lehettek a magyar belpolitikai folyamatokról, ugyanis a törvény hatályba lépése előtt megalapították a céget Hongkongban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik