Pénzügy

NAV? ÁNTSZ? Rejtély, miért zárt be Vajna Tímea fánkozója

Pénteken, ünnepélyes keretek között adták át a Mr. Funk nevű helyet, Vajna Tímea boltját, hogy aztán pénteken megtörténjen a tragédia. A fánkozó

nem nyitott ki.

Váratlan technikai okok miatt a Mr. Funk sajnos átmenetileg nem nyit ki. A Mr. Funk csapata nagy erőkkel dolgozik azon, hogy az üzlet minél előbb újra megnyithassa kapuit. Ahogy megígértük, az ajándékakciót is folytatjuk. Az újranyitás után mindenkit szeretettel várunk! Türelmeteket köszönjük!

Vasárnap annyival lettünk okosabbak, hogy hamarosan újra kinyitnak.

De miért zár be valami egy nappal a nyitás után, ha egyszer olyan csinnadrattával adták át, ahogy stadiont szokás?

Terjedtek az elméletek, mint a pestis. NAV-vizsgálat? Az ÁNTSZ záratta be, mert Andy Vajna belenyalt a konyhában valamibe, ahogy a közpénzes bödönbe szokott? Nem tudni, ezért megkérdeztük az érintett szerveket. (Na jó, a NAV-vizsgálatot nem gondoltuk komolyan, azt követően, hogy néhány hónapja hír volt, Habony Árpád ellen NAV-vizsgálat indult. A hivatalos pozícióval nem rendelkező tanácsadó jövedelmei között feltüntette, kölcsön kapott Vajnától, 2010-ben és 2013-ban adott neki kölcsön százezer, illetve ötvenezer dollárt. A vizsgálatból nem tudni, mi lett, de mi azért írtunk az adóhatóságnak is.)

Nyal
Nyal

Az ÁNTSZ azt válaszolta a 24.hu kérdésére, azt, hogy az Országos Tisztifőorvosi Hivatal nem végzett vizsgálatot a Mr. Funknál.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (röviden Nébih, tudják, akik például rágcsálófekália miatt tésztaüzemet záratnak be) azt mondták, nem ellenőriztek az említett helyen, sőt, közérdekű bejelentést sem kaptak.

Mindenesetre az illetékes kormányhivatalokhoz irányítottak.

A Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági Osztálya úgy fogalmazott, hogy:

a helyszínen a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának élelmiszer-biztonsági felügyelője helyszíni szemlét tartott, a szemle során hiányosságok nem kerültek megállapításra, az egység működését a hatóság nem függesztette fel. Az egység zárva tartása a hatóságtól független.

Míg a fővárosi kormányhivataltól megtudtuk:

Sem a Fővárosi Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, sem az V. Kerületi Népegészségügyi Osztály nem végzett ellenőrzést a Mr. Funk nevű üzletben. A szóban forgó kereskedelmi tevékenység népegészségügyi szempontból sem előzetes bejelentési, sem előzetes engedélyezési kötelezettséggel nem jár együtt.

Kép: Molnár Dávid, 24.hu
Kép: Molnár Dávid, 24.hu

A NAV is válaszolt. Konkrét adózóra, vagyis a Mr. Funkra vonatkozóan nem tudtak válaszolni az adótitok miatt, de. De az kiderült, hogy miért zár be a NAV valamit, ha bezár.

Az adóhatóság a mulasztási bírság mellett a határozat jogerőre emelkedését követően az üzletet is bezárhatja, első alkalommal 12 nyitvatartási napra, ha az adózó:

  • be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztat vagy foglalkoztatott;
  • igazolatlan eredetű árut forgalmaz;
  • a pénztárgép üzemeltetésével kapcsolatos kötelességeit megszegte;
  • az első ellenőrzéstől számított egy éven belül második alkalommal nem állított ki számlát, nyugtát.
  • A helyiség ajtaját pedig pecséttel zárják le, jól láthatóan feltünteti a zárva tartás időtartamát és azt, hogy az üzletzárást a NAV rendelte el.

Vajnáné sajtósát is kerestük, ő annyit mondott, ami a Facebook-oldalukra is ki van írva. Váratlan technikai ok, átmenetileg zárva.

Katz hétfőn videót csinált a környéken, ő annyit tudott meg, talán felújítanak benn.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik