Pénzügy

Kínai és orosz betelepülők árasztották el az országot

Aki fizet, tehát letelepedési kötvényt vesz, az jöhet. A legfrissebb adatok szerint 7559 külföldi bevándorló kapott a kormány által biztosított programon keresztül letelepedési engedélyt Magyarországon.

A Magyar Nemzet keddi cikke szerint a Bevándorlási- és Állampolgársági Hivatal a program 2013-as indulása és idén augusztus 31-e között 2727 külföldi szerzett letelepedési jogosultságot, családegyesítéssel további 4832-en kaptak végleges letelepedési engedélyt, 417 kérelmet épp vizsgáltak.

Elsősorban kínaiak jönnek, 6405-en vannak.

A második helyen az oroszok állnak 497 fővel, őket követi 74 pa­kisztáni és 64 iráni állampolgár. Iráni 51 fő van, ukrán és szír 50.

Azt viszont a BÁH nem árulta el a lapnak, hogy mi a helyzet az erkölcsi bizonyítványokkal, hogy ezeket milyen országokból hozták a letelepedők. Ugyanis az erre vonatkozó előírást nagyon könnyű kijátszani, hiszen nem az állampolgárság szerinti, hanem a lakcím szerinti hatóság állítja ki a bizonyítványt.

A BÁH azért nem válaszolt, mert „az idegenrendészeti résznyilvántartásokban adatkezelésre nem jogosult, így statisztikai adattal sem rendelkezik erre vonatkozóan.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik